Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fotoğraflarla Geçmişe Yolculuk Yaptılar

Bursa’da, Türkün Holding Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri, ‘Fotoğraflarla Geçmişe Yolculuk’ temasıyla Sultan 2. Murat Han tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan Muradiye Külliyesi’ni fotoğraf karelerine yansıttı.Fotoğrafçılık...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fotoğraflarla Geçmişe Yolculuk Yaptılar
Bursa’da, Türkün Holding Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri, ‘Fotoğraflarla Geçmişe Yolculuk’ temasıyla Sultan 2. Murat Han tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan Muradiye Külliyesi’ni fotoğraf karelerine yansıttı.
Fotoğrafçılık topluluğu üyelerinin sabahın erken saatlerinden itibaren Muradiye Çay Bahçesi’nde bir araya gelmesiyle başlayan etkinlik Muradiye Külliyesi’nde devam etti. İçerisinde cami, medrese, hamam, darüşşifa ve Sultan 2.Murat Han, Cem Sultan ve Şehzade Mustafa’nın türbelerinin de yer aldığı külliyeyi fotoğraf sanatıyla buluşturan topluluk üyeleri, çınar ve servilerin gölgesinde, çiçekler arasında hüzün ile huzuru bir arada yaşadı.
Fotoğrafçılık Topluluğu Lideri Naciye Yavuz, Bursa’nın unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerlerini yeniden gün ışığına çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, “Bursa’mızı tanımak maksadıyla bir taraftan fotoğrafçılık eğitimlerimizi pekiştirirken, bir taraftan da Muradiye Külliyesi’nin gönüllere huzur veren havasında bedenen ve ruhen dinlenme imkânı bulduk. Türbeler arasında gezerken zaman tünelinde uhrevi bir yolculuğa çıktık. Özellikle Cem Sultan ve Şehzade Mustafa’nın türbelerini fotoğraf karelerine yansıtırken bu iki şehzadenin acılı hikayesini, adeta zihnimizde yeniden canlandırdık” dedi.
Serviler, çınarlar, çiniler, şahideler, türbeler ve kabirler arasında çok uzaklarda kalmış geçmiş günlerin tazelendiği program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.