Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FAVDER’den “bilinçsiz avcılık” uyarısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde avcılar yeni sezon için hazırlıklarını tamamladılar.Yeni av sezonunda bilinçli bir şekilde avcılık yapacaklarını belirten Fatsa Avcılar Atıcılar Okçular ve Amatör Balıkçılar Derneği(FAVDER) Başkanı Cemil...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FAVDER’den “bilinçsiz avcılık” uyarısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde avcılar yeni sezon için hazırlıklarını tamamladılar.

Yeni av sezonunda bilinçli bir şekilde avcılık yapacaklarını belirten Fatsa Avcılar Atıcılar Okçular ve Amatör Balıkçılar Derneği(FAVDER) Başkanı Cemil Pekbüyük yaptığı açıklamada, “Bölgemizde avcılar sezonun açılmasını bekliyordu. Artık zamanı geldi ve ava çıkacaklar. Geçtiğimiz yıl başarılı bir av sezonu geçirdik ve bu yıl da aynı umudumuz var. Fatsalı avcıların hepsi bilinçli ve belgeleri olan avcılardır. Bilinçsiz avcıları kulübümüzde bulundurmuyoruz. Av sezonu açıldığı zaman bütün avcılar özel yetiştirilmiş av köpekleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte istedikleri bölgeye bilinçli bir şekilde ava gidiyor. Av sezonunda, avcı arkadaşlarımızla birlikte keyifli zaman geçiriyoruz. Av bir doğa sporudur. Biz de bu sporu en güzel ve sağlıklı yapanlardanız” dedi.

Avcıları belgelendiriyoruz

Başkan Pekbüyük, “Avcılığı bilinçli yapmak isteyen vatandaşlarımız derneğimize müracaat ediyor ve bizlerde belli sürelerde halk eğitim merkezimizle birlikte açtığımız kurslarda onları belgelendirerek bilinçli avcılar yapıyoruz. Belgesi olmayan avcıların ava çıkmasını istemiyoruz. Herhangi kaza ile baş başa kaldıklarında olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirler” diye konuştu.

Avcılığın bir hobi olduğunu belirten Pekbüyük, “Özellikle kış aylarında hafta sonlarımızı değerlendirme adına bilinçli bir şekilde ava çıkıyoruz. Doğada kış mevsiminin güzelliklerinden de yararlanarak avlanıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.