Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik akımına kapılan 30 şahin tedavi edildi

Ordu'da 2016 Yılı İçerisinde En Çok Yaralı Şahin Tedavisi Yapıldığı, Onu Karacaların Takip Ettiği Açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elektrik akımına kapılan 30 şahin tedavi edildi
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Ordu’da 2016 yılı içerisinde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken yaralanan 129 yaban hayvanının tedavi edildiğini belirtti.
Kılınçer, 2016 yılı içerisinde en çok yaralı şahin tedavisi yapıldığını, onu karacaların takip ettiğini belirtti. Doğada çeşitli sebeplerle yaralı halde bulunan veya bizzat vatandaşlar tarafından getirilen 25 martının rehabilitasyon merkezinde tedavi edildiğini ve doğaya bırakıldığını kaydeden Kılınçer, Ordu yaban hayatında en çok karacaların bulunduğunu ancak bilinçsiz vatandaşlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından karacalara yönelik birçok saldırı olduğunu hatırlattı. Kılınçer, vatandaşların karacaları av hayvanı yerine doğanın bir parçası olarak görmesi gerektiğine dikkat çekti.
30 şahin elektrik akımına kapıldı
Kılınçer, “Ordu’da Ocak ayından bu yana Ağustos ayına kadar olan sürede 30 yaralı şahin tedavi yapıldı. Şahinler genellikle yüksek gerilim hatlarında elektrik akımına kapılmaları sonucu yaralanıyor. Ayrıca 25 martı, 28 karaca, 12 adet güvercin, 5 adet puhu kuşu, 5 adet faremsi yediuyur, 4 baykuş, 3 adet atmaca, 2 adet balaban, 2 serçe, 2 alaca sansar, 1’er adet balıkçıl, doğan, incir kuşu, golibice, mezgeldek, karabatak, saz horozu, yaban domuzu, K. Kırlangıç, çakal ve kaplumbağa tedavisi yapıldı. Tedavisi yapılan bu hayvanlar doğaya salındı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.