Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsane gemi Bozcaada’ya demir attı

Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior, Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm yöresi Bozcaada’ya geldi.Rainbow Warrior, daha güzel, daha yeşil, daha güneşli bir gelecek için ‘Güneşe yelken aç’ sloganıyla çıktığı yolculukta,...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Efsane gemi Bozcaada’ya demir attı
Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior, Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm yöresi Bozcaada’ya geldi.
Rainbow Warrior, daha güzel, daha yeşil, daha güneşli bir gelecek için ‘Güneşe yelken aç’ sloganıyla çıktığı yolculukta, dün sabah saat 07.30 sularında Bozcaada limanı açıklarına demir attı. Rainbow Warrior’u bir tekne ile Bozcaada Forum üyeleri karşıladı. Çevre dostu gemiyi ‘Hoş geldiniz’ pankartı ile karşılayan forum üyeleri, ardından gemiyi ziyaret etti. Pazar gününe kadar adada kalacağı öğrenilen gemiyi Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da ziyaret etti.
Gemi, 1255 m2’lik yelken alanı sayesinde yaptığı yolun yüzde 80’ini rüzgar ile karşılıyor. Saat 13.30’da ziyarete açılan gemiye Bozcaadalılar ve tatilciler ilgi gösterdi. Güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek için Türkiye turuna çıkan efsane geminin mürettebatı ise ziyaretçileri dans ve alkışlarla karşıladı. Ardından personel ziyaretçilere gemi hakkında bilgi vererek, geminin bütün bölümlerini gezdirdi. ‘Güneşe yelken aç’ sloganı ile güneş enerjisi kullanımını arttırmaya yönelik kampanyalar düzenleyen Greenpeace üyeleri, gemiyi ziyaret edenlere toplantı salonunda kısa filmler izletti. Greenpeace yetkilileri, Bozcaada Limanı’na da, stand ve güneş enerjisiyle çalışan sistemleri tanıttığı bir çekme karavan koydu. Gün boyu stand ile bu sistemler Adalılar ve misafirler tarafından ilgi ile karşılandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.