Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Dünya Çevre Günü’ Bisiklet Turu

TEMA Vakfı Samsun Temsilciliği tarafından, karbon salınımını azaltmak ve kömürsüz yaşama dikkat çekmek amacıyla ’Kömür mü, Ömür mü?’ sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD), Samsun bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Dünya Çevre Günü’ Bisiklet Turu
TEMA Vakfı Samsun Temsilciliği tarafından, karbon salınımını azaltmak ve kömürsüz yaşama dikkat çekmek amacıyla ’Kömür mü, Ömür mü?’ sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.
Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD), Samsun bölgesinde faaliyet gösteren diğer bisiklet toplulukları ve doğaseverlerin de destek verdiği 18 kilometrelik bisiklet turunda, önemli tarımsal bölgelerin de bulunduğu alanlara kurulmak istenen kömür projeleri gerçekleştirmek isteyenlere ’Kömürü Bırak!’ çağrısı yapıldı.
TEMA Vakfı Samsun Temsilciliği tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyelerinin destek verdiği bisiklet turu Atakum Marina’dan başlanıp 18 kilometre pedal çevrildikten sonra İlkadım Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.
Yaklaşık 100 kişilik bisikletli doğa severin katıldığı etkinliğin sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapan TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, TEMA’nın Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle kömürle ilgili gerçeklere dikkat çekildiğini söyledi. Türkiye’de doğa ve tarımın kömür tehdidi altında olduğunu belirten İl Temsilcisi Özay “Türkiye’de doğa ve tarım kömür tehdidi altında. Zonguldak, Adana, İzmir, Çanakkale başta olmak üzere 80’e yakın kömür santrali, Konya Kapalı Havzası, Trakya Ergene, Eskişehir Alpu, Afyon Dinar gibi önemli tarımsal bölgelerin kömür ocaklarına dönüştürülmesi planlanıyor. Bu planlamadan Samsun’un güzide ilçesi Terme de etkilenmektedir. Planlanan kömürlü termik santral projeleri hava, su, toprak varlıklarına etkileri bakımından kümülatif olarak değerlendirilmek yerine tekil projeler olarak değerlendirildiği için etkilerinin gerçek büyüklüğü hesaplanmıyor” dedi.
Bisiklet turu sonunda bisikletçiler Cumhuriyet Meydanı’nda kömür santrallerinin doğaya verdiği zararları anlatan kısa bir piyes oynadı. Etkinlikte son olarak topluca fotoğraf çektiren bisiklet severler ve vatandaşlar ellerinde açtıkları ’Toprağı Koru Kömürden Kurtul’, ’Kömürsüz Yaşam Herkesin Hakkı’ yazılı dövizlerle mesaj verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.