Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya CBS Günü 24-25 Kasım’da kutlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Dünya CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Günü” 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kutlanacak.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya CBS Günü’nü...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Dünya CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Günü” 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kutlanacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya CBS Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Bakanlığımız ev sahipliğinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan etkinlik 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir’in sunuculuğunu üstleneceği programda; Akıllı Kentler, Bulut Bilişim, CBS Teknolojileri, Yerel Yönetimlerde CBS Kullanımı, Kent Bilgi Sistemleri ve İklim Değişiklikleri gibi konular gündemi oluşturacak. Düzenlenecek sempozyum ile; yerel yönetimler başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, coğrafi bilgi teknolojilerini çok daha efektif kullanmaları amaçlanıyor.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İki gün boyunca, Türkiye’de ve dünyadaki CBS konularına ilişkin son teknolojik gelişmelerin yer alacağı teknik-bilimsel oturumlar, panel ve özel sunumlar gerçekleştirilecek” dedi.
Bakan Özhaseki ayrıca açılışın ilk günü, ülkemizde coğrafi bilgi sistemlerinin oluşturulmasında ve CBS uygulamalarının geliştirilmesinde katkıda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına CBS ödülleri verileceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.