Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Domaniç’e Evsel Nitelikli Atık Su Arıtma Tesisi

Kütahya’nın Domaniç Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla yaptırılan ’Evsel Nitelikli Atık Su Arıtma Tesisi’ törenle hizmete sunuldu.Tesisin yüzde 75’inin Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 25’inin de Domaniç Belediyesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Domaniç’e Evsel Nitelikli Atık Su Arıtma Tesisi

Kütahya’nın Domaniç Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla yaptırılan ’Evsel Nitelikli Atık Su Arıtma Tesisi’ törenle hizmete sunuldu.

Tesisin yüzde 75’inin Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 25’inin de Domaniç Belediyesi’nin katkıları ile tamamlandı belirtildi.

Törende konuşan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, "İlçemize ait kanalizasyon Kalınharman mevkiinden Çiftlik ve Aksu deresine döküldüğü için çevre halkına rahatsızlık vermekteydi. Bizlerde buna seyirci kalamazdık. Göreve geldiğimizde bu tesisin çalıştırılması için girişimlerde bulunduk. Fakat maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü faaliyete geçiremedik. Araştırmalarımız sonucu 2016 yılında Zafer Kalkınma Ajansının açmış olduğu ’Sürdürülebilir Çevre Projesi’ kapsamında Hibe programına projemizi sunduk. Proje kabul görerek çoğu il ve ilçeleri de geride bırakarak yüzde 75 hibe olarak geçmiş bulunuyor ve bu günlere gelmiş bulunuyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden izin belgesi almak için girişimlere başlandı. İzin sonucunda yapılacak analizlerle suyun hangi alanda kullanılacağına karar verilecektir. Bu tesisimizin yapımında emeği geçen kurum ve kuruluşlar ile personelimize katkılarından dolayı teşekkür eder ilçemize hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca son zamanlarda bazı bölümlerde su sıkıntımız hissedilir duruma geldi. Pazaralanı göletinin yapılması ile depo yapmak istiyorduk. Ama son zamanlarda su sıkıntısı fazlalaştı. Bu nedenle de İller Bankasına Bölge Müdürlüğüne giderek müracaatımızı yaptık. İnşallah yaz sonuna kadar neticelenmesi sonucu su deposu yapacağız. Bekleme nedenimiz daha kaliteli, daha elverişli bir yere yapmak istiyorduk ama sıkıntı büyüyünce bu duruma mecbur kaldık. Bu konuda verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tüm halkımızdan da özür dileriz” dedi.

Başkan Cavit Erdoğan: Örnek bir tesis

Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, kurumların tesisi örnek almalarını istedi. Erdoğan, "Biz bu makama 25 yıllık dini hizmet vererek aday olduk. Rabbimin nasip ettiği bu güzel görevi 3,5 yıldır ifa ediyoruz. Bazı yapılan işlerin paylaşımı konusunda biz MHP’li belediyeler olarak en büyük eksiğimiz kıymetli basınımız olan diyaloğumuzu bir türlü belli bir seviyenin üstüne çıkaramıyoruz. Öyle ki böyle bir tesis park bahçe gibi çevre düzenlemesi gibi insanların gözüne hitap edecek alanlarda olmadığından dolayı belki kıymet verilmeyebilir. Aynı sıkıntı Pazarlar olarak bizde de mevcut. İmkanlar nezdin de hibe programları dahilinde bizde yaptırabilir miyiz diye bizler de gayret ediyoruz. Ama Sahvet Başkanı bu konuda tebrik etmek lazım yüzde 75’lik bir hibe ile çevreyi ve doğayı korumak lazım. Çünkü hayatın devamı için tarımda yetiştirilen ürünlerin bizim için kıymeti büyüktür. Son zamanlarda çevre duyarlılığı artırılmaya gayret ediliyor. Ama bunu sağlamak için de mevcut insanların bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. İşte bu tür tesisler duyarlılığın vermiş oluğu örnek kazanımlardır. Bu su kaynaklarının tarım alanlarının korunması gerçekten önemlidir. Bu konuda ki gayretinden dolayı başkanımı tebrik ediyor. Bu tür çalışmaların diğer imkanı olan ama göz ardı edilmemesi gereken kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Tesisin kurdelesi, Domaniç Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Çukurca Beldesi Belediye Başkanı İlyas Tosun ve MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım tarafından kesildi. (TY-EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.