Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal tedavi bitkileri Feylesoflardan

Eskişehir’de Porsuk Çayı Feylesofları isimli dernek, Sakintepe mahallesindeki yerleşkelerinde yetiştirdikleri bitkilerle doğal tedavi yöntemlerine dikkat çekiyor.Felsefe, sosyoloji ve ekolojiye ilgi duyan bir grup insanın oluşturduğu Porsuk...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğal tedavi bitkileri Feylesoflardan
Eskişehir’de Porsuk Çayı Feylesofları isimli dernek, Sakintepe mahallesindeki yerleşkelerinde yetiştirdikleri bitkilerle doğal tedavi yöntemlerine dikkat çekiyor.
Felsefe, sosyoloji ve ekolojiye ilgi duyan bir grup insanın oluşturduğu Porsuk Çayı Feylesofları Derneği üyeleri Eskişehir’in Sakintepe mahallesinde doğal tedaviye yönelik ürünler üretiyorlar. Bahçelerinde melisa, adaçayı, ekinezya, biberiye otu, kekik, nane ve lavanta yetiştiren dernek üyeleri çarenin doğada olduğunu göstermeye çalışıyor. Yetiştirdikleri ürünlerin değerinin her geçen gün daha çok anlaşıldığını vurgulayan Dernek Başkanı Fevzi Şirin, “Tıbbi ve aromatik ürünler yetiştiriyoruz. Amacımız çarenin aslında doğanın kendisinde olduğunu göstermek. Bu ürünleri yetiştirmeye ilk başlamamızın sebebi çok yıllık olmalarıydı ve tabii değerli olmaları. Mehmet ve Kader Dayan isimli dostlarımız sağ olsunlar bize Sakintepe’de bulunan arazilerini kullanma izni verdiler. Biz de burada bitkilerimizi yetiştiriyoruz.”
“Amacımız üyelerimiz ve halkımızla paylaşmak”
Ürettikleri ürünlerin tohumlarını ve yapraklarını dernek üyeleri ve Eskişehir halkı ile paylaşacaklarını dile getiren Fevzi Şirin, “Bugüne kadar pek çok etkinlik düzenleyerek doğal ile Eskişehirliyi buluşturmaya çalıştık. Bu ürünlerle de halkımızı buluşturacağız. Bizim bir başka amacımızda toplumu tüketmekten üretmeye sevk etmek. Bugün her şey hazır ulaşıyor elimize ve nasıl üretildiğini bilmiyoruz. Örneğin biz burada önümüzdeki yıllarda safran da üretmeye çalışacağız. Baktığımızda safran bize ulaşana kadar çeşitli sınai işleme tabii tutuluyor. İşte biz burada en doğal yoluyla safranı üretip halkımızla buluşturacağız. Burada yaptığımız iş, gönüllü olan herkese açık. Gelin, destek verin hem beden sağlığınız hem de ruh sağlığınız daha dinç olsun. Destek veremeseniz bile Santral sokaktaki derneğimizi ziyaret ederek ada çayımızın tadına bakabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.