Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev projede sona gelindi

Dünyanın güneş enerjisi ile çalışan ikinci, Türkiye’nin ise ilk arıtma tesisinde sona geliniyor. UEDAŞ’tan lisans talebine onay verilmesi halinde proje için İller Bankası’ndan kredi talep edilecek.YASKİ tarafından tesisin işletme maliyetlerindeki...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev projede sona gelindi
Dünyanın güneş enerjisi ile çalışan ikinci, Türkiye’nin ise ilk arıtma tesisinde sona geliniyor. UEDAŞ’tan lisans talebine onay verilmesi halinde proje için İller Bankası’ndan kredi talep edilecek.
YASKİ tarafından tesisin işletme maliyetlerindeki en önemli kalem olan enerji ihtiyacının yüzde 60’lık bölümünün güneşten karşılanmasını öngören projede sona gelindi. YASKİ tarafından arıtma tesislerinin üzerine yerleştirilecek olan binlerce güneş paneli sayesinde önemli miktarda enerji elde edilecek. Proje için UEDAŞ’a elektrik üretim lisansı başvurusu yapıldı. UEDAŞ YASKİ’ye bu lisansı verince, birlik İller Bankası’na başvurarak gerekli krediyi isteyecek.
YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, "YASKİ olarak şu anda en büyük gider kalemimiz enerji. Bu maliyetleri nasıl düşüreceğimizi araştırdık. Enerji sarfiyatının azaltılması, enerjiyi daha düşük bedelle almamız mümkün değil. Bu durumda kendi enerjimizi üretmeyi düşündük. Bu yönde yaptığımız araştırmada kendi enerjisini üreten dünyada sadece bir arıtma tesisi olduğunu gördük. Bunun ilimizde de yapılmasının mümkün olduğunu öğrenince kolları sıvadık. Projelendirmesi yapıldı. Şu anda UEDAŞ’tan lisans bekliyoruz. Elektrik üretebilmek için yetki verilmesi gerekiyor. Ekim ayı içerisinde gerekli açıklama yapılacak. Lisansı aldığımız andan itibaren kredilendirme aşamasına geçilecek. İşletme zaten 10 yılda kendisini amorti edecek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.