Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyhan Nehri’ne Büyükbaş Hayvan Leşi Attılar

Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri’nin Kalealtı Mahallesi civarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından suya atıldığı düşünülen ölü büyükbaş hayvanlar, paniğe neden oldu.Edinilen bilgiye göre, Ceyhan Nehri’nin...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri’nin Kalealtı Mahallesi civarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından suya atıldığı düşünülen ölü büyükbaş hayvanlar, paniğe neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Ceyhan Nehri’nin Kalealtı Sulama Birliği’ne ait regülatör kapaklarında büyükbaş hayvan leşi gören vatandaşlar, kısa süre içerisinde nehrin üst kısımlarında kıyıya vurmuş çok sayıda hayvan ölüsüyle daha karşılaştı. İlk bulgulara göre nehir üzerinde 5 ölü hayvan tespit edilirken, görgü tanıkları ve mahalle sakinleri bu sayının 20’ye ulaşabileceğini kaydetti. Durumun bildirilmesinin hemen ardından bölgeye intikal eden çevre ve halk sağlığı ekipleri, nehir üzerinde araştırma yaptı. Hayvanların ölü olarak suya atıldığının değerlendirilmesi üzerine olayın nehrin hangi noktasında yaşandığını bulmak için kıyı boyunca dolaşan ekipler, net bir sonuca ulaşılamadı. Ancak ekiplerin yaptığı incelemede, hayvanların küpelerinin sökülmediği belirlendi. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Elbistan İlçe Müdürlüğü’nün vinç ya da kepçe yardımıyla sudan çıkarılacak hayvanların üzerindeki küpelerden hangi işletme ya da kişi adına kayıtlı olduğunun belirlenme imkanı bulunduğu öğrenildi. Hayvanların, hastalık sonucunda öldükten sonra nehre atıldığı iddia edildi.
Ceyhan Nehri’ne büyükbaş hayvan atılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaletaltı Muhtarı Ahmet Türkan, karşılaştıkları durumun vahim olduğunu söyledi.
Ölü hayvanların bu şekilde suya atılmasının yanlış olduğunun altını çizen Türkan, “Öğle saatlerinde mahalle sakinlerimiz nehir üzerindeki ölü hayvanları görmüşler. Biz de durumu öğrenince halk sağlığı ve çevre sağlığı ekiplerine bildirdik. Geldiler ve incelediler. 5 tane ölü hayvan var. Kimin, neden yaptığı hakkında bir bilgimiz yok. Herhalde hastalık sonucu ölen hayvanları suya attılar. Hastalıklı da olsa bu hayvanların gömülmesi gerekir. Suya atılması birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu hayvanlardan insanlara hastalık bulaşabilir. Vatandaşlarımız bu su ile tarla suluyor, ellerini yıkıyor. Yani insanlar bu su ile sürekli temas halinde. Oluşabilecek bir hastalıkta bunun vebalini nasıl ödeyecekler. İnsanların sağlığıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı” dedi.
Hayvanların yetkililer tarafından sudan çıkarılacağını anlatan muhtar Türkan, “Ekipler iş makinesi ile ölü hayvanları sudan çıkaracaklar. Biz de bu süre zarfında vatandaşlarımızı ve mahalle halkını suyla temas etmemeleri konusunda uyaracağız. İnşallah, bu olaydan dolayı insanlarımıza bir şey olmaz. Hayvanların kime ait olduğu ve neden suya atıldıkları da küpelerinden yola çıkılarak bulunacak” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.