Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreci Öğrencilerden Örnek Davranış

Keçiören Belediyesi’nin hem sokak hayvanlarını korumak hem de caddelere atılarak kirlilik oluşturan pet şişeleri geri dönüşümde kullanmak amacıyla harekete geçmesi Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de örnek oldu.Keçiören Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Keçiören Belediyesi’nin hem sokak hayvanlarını korumak hem de caddelere atılarak kirlilik oluşturan pet şişeleri geri dönüşümde kullanmak amacıyla harekete geçmesi Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de örnek oldu.
Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Ankara’da bir ilk olarak geçen yıl başlattığı "Hem doğayı koru hem de sokak hayvanlarını" projesi kapsamında ilçeye yerleştirilen makinalarla pet şişelerin hayvanların mama ihtiyacını karşılayan mekanizmaya dönüşmesi uygulaması Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini harekete geçirdi. Okulun El Sanatları Teknoloji Alanı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Kolu doğanın korunması için kolları sıvadı.
2 HAFTADA 200 KG AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI
Öğretmenler, öğrenciler ve idarecilerin katılımıyla "doğayı koruyalım ve atıklarımızı ülke ekonomisine kazandıralım" Projesi kapsamında okuldaki iç ve dış mekandaki geri dönüşüm kutularında ambalaj atıklarının toplanmasına başlandı. Hiçbirşey çöp değildir mesajının verildiği ve okulda görevli 2 öğretmenin öncülük ettiği çalışma ile 2 haftada yaklaşık 200 kg ambalaj atığı toplandı.
Amaçlarının doğanın korunması ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasının yanında sokak hayvanlarının doğal ortamlarında beslenmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden okul yöneticileri, atıkları Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim ederek karşılığında 55 kg kuru mama aldılar. Kuru mamaları parklara, okul çevresindeki mama kaplarına bırakarak sokak hayvanlarının beslenmesine destek olacaklarını ifade eden öğrenciler herkesi de bu konuda duyarlı olmaya davet ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.