Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre kirliliğine eşeklerle dikkat çektiler

Tunceli’de belediye, yerel bir gazete ve tiyatro grubu tarafından eşeklerle çöp toplanarak, çevre kirliliğine dikkat çekildi.Tunceli’de belediye, Özgür Dersim Gazetesi ve Oyun Değirmeni isimli tiyatro grubu, Munzur Vadisi Milli Parkı’ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre kirliliğine eşeklerle dikkat çektiler
Tunceli’de belediye, yerel bir gazete ve tiyatro grubu tarafından eşeklerle çöp toplanarak, çevre kirliliğine dikkat çekildi.
Tunceli’de belediye, Özgür Dersim Gazetesi ve Oyun Değirmeni isimli tiyatro grubu, Munzur Vadisi Milli Parkı’ndaki çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla çöp toplama etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılanlar vadi boyunca topladıkları çöplerin büyük bölümünü belediye araçlarına yükleyerek çöp toplama alanına gönderirken, bir bölümünü ise eşeğe yükleyerek kent merkezine getirdi. Oyun Değirmeni isimli tiyatro grubu oyuncusu Musa Oktay, yaşlı adam kılığında çöp yüklü eşekle sokakları gezdikten sonra toplanan çöpleri vatandaşlara göstererek, çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını istedi.
Seyit Rıza Meydanı’nda etkinliğe ilişkin bilgi veren Oyun Değirmeni Tiyatro Grubu Yönetmeni Yılmazcan Şare, “Siliç Köprüsü’nden Ana Fatma’ya kadar çöp topladık. Başka bir Dersim başka bir Munzur, başka Pülümür Irmağı yok. Eğer bizler aydın toplumun fertleriysek eğer aydın yönlerimizle gurur duyuyorsak eğer Dersimliysek ki bu bizim onurumuzdur. Onurumuza nasıl sahip çıkıyorsak kendi toprağımıza, nehirlerimize de kutsallarımıza da sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
Tiyatro Grubu Oyuncusu Musa Oktay ise, insanlara doğayı kirletmeme ve sahip çıkma çağrısında bulundu.
Açıklamaların ardından toplanan çöpler bir süre sergilenmek üzere Seyit Rıza Meydanı’na bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.