Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre görevlisi aday eğitimleri artık internet ortamında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatı ile daha önce yüz yüze yapılan Çevre Görevlisi Aday Eğitimleri artık uzaktan eğitim ile yapılıyor.Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatı ile daha önce yüz yüze yapılan Çevre Görevlisi Aday Eğitimleri artık uzaktan eğitim ile yapılıyor.
Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik kapsamında Çevre Görevlisi Belgesi almak isteyen çevre mühendisliği bölümü mezunları için daha önce yüz yüze yapılan, “Çevre Görevlisi Aday Eğitimleri” artık Bakanlığın ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen Bakanlığın “Uzaktan Eğitim Portalı” altyapısı üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılacak.
Adaylar internet bağlantısı olan her yerde 7 / 24 eğitime katılabilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce 16 adet eğitim düzenlenerek yaklaşık 8 bin 700 kişiye Çevre Görevlisi Aday Eğitimi verilmiştir. Yüz yüze yapılan bu eğitimlerde çevre görevlisi adayları, eğitim ve otel masraflarının yanı sıra yol ve konaklama masrafları da eklenerek meydana gelen yüksek maliyet ile bu eğitimleri almak durumunda kalmışlardı. Ancak çalışması yapılan uzaktan eğitim sayesinde kişi başı sadece 100 TL’ye evde, işte, otobüste vs. online olarak eğitime katılım sağlanabilecek. Çevre görevlisi adayları uzaktan eğitim ile internet bağlantısı bulunan her yerden 7/24 Çevre Görevlisi Aday Eğitimine katılabilecekler.
Uzaktan eğitim portalındaki ders notları Çevre Mevzuatında yapılacak değişiklikler yansıtılarak sürekli güncel bilgilerin verilmesi sağlanacak.
Eğitim sonunda verilecek e-sertifika, çevre görevlisi belge başvurusunda kullanılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.