Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre çalışmaları sertifika ile tescillendi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, İklim Değişikliği Alanında Yapılan Çalişmalari Teşvik Etmek Maksadıyla “kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri Veya Kentsel Sürdürülebilir Enerji Eylem Planlamaları”nı Hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Sertifika İle Ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre çalışmaları sertifika ile tescillendi
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, iklim değişikliği alanında yapılan çalışmaları teşvik etmek maksadıyla “kentsel karbon ayak izi envanteri veya kentsel sürdürülebilir enerji eylem planlamaları”nı hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni sertifika ile ödüllendirdi.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen ‘sağlıklı kentler için yenilenebilir enerji’ konulu toplantı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Birlik üyesi belediye başkanları, belediye temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan 200 kişinin iştirak ettiği konferansta, Bursa Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan tarafında anlatıldı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, kentlerin iklim değişikliği alanında yaptığı çalışmaları teşvik etmek ve örnek olmalarını sağlamak maksadıyla kentsel karbon ayak izi envanteri veya kentsel sürdürülebilir enerji eylem planlamalarını hazırlayan belediyeleri sertifika vererek ödüllendirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Pendik Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi bu alandaki çalışmalarıyla sertifika almaya hak kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.