Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de deniz dibi temizliği yapıldı

İzmir’in Çeşme ilçesinde yapılacak Uluslararası Optimist Yelken Yarışları öncesi, Yıldızburnu’nda deniz dibi temizliği yapıldı.Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Çeşme Liman Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde yapılacak Uluslararası Optimist Yelken Yarışları öncesi, Yıldızburnu’nda deniz dibi temizliği yapıldı.
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Çeşme Liman Müdürü Nihat Tozman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Nuri Büyükateş ve dalgıçların katıldığı deniz dibi temizleme etkinliğinde, denizden, çok miktarda şişe, pet şişe, demir gibi atıklar çıkarıldı.
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran da dalgıç elbisesi giyerek dalgıçlarla birlikte deniz dibi temizleme çalışmasına katıldı. Geçtiğimiz yıl yapılan deniz dibi temizleme etkinliğine de dalgıçlarla birlikte dalarak katıldığını hatırlatan Kaymakam Erkayıran, yaptığı açıklamada, "Geçen yıl yaptığımız deniz dibi temizliğinde, çok miktarda denize atılmaması gereken atık çıkmıştı. Bu yıl da dalgıçlarımızla birlikte dalış yaparak deniz dibini temizledik. Geçtiğimiz yıla göre daha az atık çıkması bizleri sevindirdi. Ama bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Denizler hepimizin. Temiz tutmak zorundayız. Herkese büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.
Çeşme Yelken Kulübü Başkanı iken geçtiğimiz günlerde Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Özlem Akdurak da yaptığı açıklamada, Uluslararası Optimist Yelken Yarışları öncesi yapılan deniz dibi temizliğinin örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl da, Kaymakamımız önderliğinde deniz dibi temizliği yapmıştık. Bu bilinç, Türkiye olduğu kadar dünya yelken federasyonlarına örnek olabilecek bir bilinç. O yüzden denizin üstündeki çocuklarımıza, tertemiz bir deniz emanet etmemiz açısından çok önemli. Dolayısıyla buna öncülük ettiği için Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bu vizyonda bir Kaymakamımız olduğu için çok şanslıyız" şeklinde konuştu.
Deniz dibinden çıkarılan atıklar, Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.