Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme Kent Konseyi Res’lere Tepki Mitingi Yapacak

Çeşme Kent Konseyi, Çeşme’de yaşam alanlarında yapılan ve yapılmak istenen RES’lere karşı, 29 Mayıs günü miting yapma kararı aldı.Çeşme Kent Konseyi, Çeşme Belediyesi Meclis Salonunda bir toplantı düzenleyerek, siyasi parti ve sivil...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme Kent Konseyi Res’lere Tepki Mitingi Yapacak
Çeşme Kent Konseyi, Çeşme’de yaşam alanlarında yapılan ve yapılmak istenen RES’lere karşı, 29 Mayıs günü miting yapma kararı aldı.
Çeşme Kent Konseyi, Çeşme Belediyesi Meclis Salonunda bir toplantı düzenleyerek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin miting ile ilgili görüşlerini aldı.
Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman’ın başkanlığında yapılan toplantıya, CHP ve MHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülseli Saatli, Belediye Meclis üyeleri Nurcan Albayrak, Güneş Barbaros, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Gürültüyle Mücadele ve Çevre Koruma Başkanı Olcay Cengiz Turan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği Başkanı Kenan Işık, Alaçatı Turizm Derneği Temsilcisi, ÇEŞKA ve Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, Germiyan Slow Food Girişimi Sözcüsü Engin Önen, Yarımada Ortak Yaşam Derneği temsilcisi Alev Çağlar, Fahrettin Paşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, Musalla Mahallesi Muhtarı Önder Soma ve vatandaşlar katıldı.
"RES’LERİN YAŞAM ALANIMIZDA BULUNMASINA KARŞIYIZ"
Çeşme’nin RES istilası altında olduğunu savunan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, şunları söyledi:
"Çeşme’de, her taraftan mantar gibi RES çıkıyor. Maalesef Çeşme’nin üçte biri RES’lerin istilası altında. Her zaman söyledik; biz RES’lere karşı değiliz. Yaşam alanlarımız içinde bulunmalarına karşıyız. Kent Konseyi olarak da, bireysel olarak da hep bu mücadelenin içinde olduk. RES’ler, Çeşme’de de, Karaburun’da da, Urla’da da problem. Her tarafta RES’lerle ilgili ciddi mücadele veriliyor. 29 Mayıs Pazar günü, Çeşme Cumhuriyet meydanında, sizlerin de görüşlerini alarak, büyük bir miting düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu mitingde, bir konserin yanı sıra yerel ürünlerimizi de ikram etmeyi tasarlıyoruz. 15.00-20.00 saatleri arasında herkese açık, herkesin gelebileceği, belirli mesajların verildiği bir miting olmasını istiyoruz. İzmir ve yarımadadaki kent konseyleri destek verecek ama asıl sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz burada yaşıyoruz. Bu sorun, bizim sorunumuz. Buradaki sivil toplum kuruluşlarının, esnafımızın, turizmci ve otelcimizin bir ucundan yakalaması gereken bir sorun. Eğer birlik ve beraberlik içinde dik durabilirsek, mitinge katılımı artırabilirsek, eminim ki mücadelemizde hedefimize daha da yaklaşmış olacağız. Hukuksal anlamda belediyemiz dava açıyor, müdahil oluyor."
Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de görüşlerini dile getirdiği toplantıda, el ilanları ve afişle miting duyurusunun yapılması, Praksis Grubu ve Tolga Çandar konseri düzenlenmesi ve imza kampanyası düzenlenmesi kararlaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.