Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çan’da eski kömür madeni sahası ıslah edildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ’Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı’ ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandırıyor. Eylem planı çerçevesinde Çanakkale’nin Çan...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çan’da eski kömür madeni sahası ıslah edildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ’Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı’ ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandırıyor. Eylem planı çerçevesinde Çanakkale’nin Çan ilçesinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından işletilen eski maden sahası rehabilite edilerek, alana 23 bin 320 fidan dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı hazırladığı eylem planı ile bozulan maden sahalarının rehabilitasyonunu yaparak tabiata tekrar kazandırıyor. Madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda lüzumlu çalışmaların yapılması, ülke değerlerinin korunması maksadıyla hazırlanan ’Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı’ kapsamındaki çalışmalar Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM), Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından iş birliği ile yürütülüyor. Sahanın rehabilite edilmesi için fidan dikimi ve sahanın hazırlığı ise OGM tarafından yapılıyor.

Maden sahasında 23 bin 320 fidan toprakla buluşturuldu

Bu çerçevede Çan ilçesinde TKİ tarafından işletilen eski maden sahası tabiata tekrar kazandırılmak üzere rehabilite edildi. Maden sahasında 6 bin 100 adet fıstıkçamı, 10 bin adet kara servi, 7 bin adet yalancı akasya ve 220 adet çalı türleri olmak üzere toplamda 23 bin 320 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Maden sektörünün sanayi, enerji ve inşaat sektörlerine temel girdi sağlayarak ülkelerin kalkınmasında önemli rol oynadığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Madenciliğin çevreye olan olumsuz tesirlerini dikkate almak zorundayız. Madencilik sektöründe, çevre dostu teknoloji ve usullerin kullanılması, madencilik faaliyetlerinde ve sonrasında çevrenin korunmasına veya ıslahına yönelik tedbirlerin alınması sektörün gelişimini engellemeyecek, aksine sektörün gelişimine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Uygulamaya koydukları eylem planına göre maden sahalarının durumlarına göre farklı şekilde rehabilite edildiğini belirten Bakan Eroğlu, "Üst toprağın sahaya serilmesi, elektroliz ve kirlenmiş toprakların bitkilerle temizlenmesi yöntemleri ile bu alanları rehabilite ediyoruz. Dünyada olduğu gibi rehabilite edilemeyen sahalar ise kamu yararı gözeterek değerlendirilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.