Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çambaşı derelerine 140 bin alabalık salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce dere, göl, gölet gibi orman içi suların yerli türlerimizle balıklandırılması için uygulanmaya başlanan "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çambaşı derelerine 140 bin alabalık salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce dere, göl, gölet gibi orman içi suların yerli türlerimizle balıklandırılması için uygulanmaya başlanan "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi’’ kapsamında Ordu’nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’ndaki derelere 140 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı.

2014 yılında 16 bin, 2015 yılında 50 bin, 2016 yılında 55 bin kırmızı benekli alabalık yavrusunun salındığı Çambaşı Yaylası derelerine bu yıl 140 bin alabalık salındı. Orman ve Su İşleri Ordu Şube Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ufuk Duman, Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının arttırılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu projenin yaklaşık 7 yıldır Çambaşı Yaylası’ndaki derelere kırmızı benekli alabalık yavrusu salındığını ve olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Duman, “Trabzon-Maçka Üretim İstasyonu’nda üretilen kırmızı benekli alabalıkları son 7 yıldır Çambaşı Yaylası’ndaki derelere salıyoruz. Gayet iyi olumlu sonuçlar aldık. Bu saldığımız yavruların iki yıl boyunca avlanmaması gerekiyor. İki yıl sonra istenilen uygun boy sınırına gelen kırmızı benekli alabalıklar olta balıkçılığı niteliğinde avlanabilir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.