Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çam ağaçlarının kuruma nedenini mahkeme tespit etti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin çevresindeki çam ağaçlarının kuruması üzerine otel sahibinin delil tespiti için başvurduğu mahkeme heyetinin çalışması sonuçlandı.Bilirkişi ve orman mühendislerinin eşliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çam ağaçlarının kuruma nedenini mahkeme tespit etti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin çevresindeki çam ağaçlarının kuruması üzerine otel sahibinin delil tespiti için başvurduğu mahkeme heyetinin çalışması sonuçlandı.

Bilirkişi ve orman mühendislerinin eşliğinde alınan numune sonuçlarına göre, ağaçların yüksek miktarda zararlı Akdeniz kabuk böceği, topraktaki tuz oranının fazlalılığı ve inşaat çalışmaları sırasında zarar görmesi sonucu kuruduğu ortaya çıktı. Kuruyan 50 çam ağacı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesildi.

Mahkeme heyetinin raporunda şu ifadelere yer verildi:

"İçmeler Pamucak mevkii Orka Sentido Beach Otelin bahçesinde çok sayıda çam ağacının bulunduğu görülmüştür. Birtakım kişiler tarafından bu ağaçların kuruması için ağaç köklerine asit ve zehir döküldüğü iddia edilmiştir. Otel bahçesinden alınan ağaç ve toprak numuneleri analiz için Üniversite laboratuvarına gönderilmiş ve çıkan sonuçlarda ağaçların kök topraklarında herhangi bir kimyasal veya asit özelliği taşıyan bir maddeye rastlanmamıştır. Topraktaki sodyum oranının yüksek düzeyde çıktığı görülmüştür. Ağaçların kurumasına neden olan diğer bir etken ise özellikle çam ve orman ağaçlarında zarar yapan Akdeniz Kabuk Böceği. Bu zararlı kitle üremesi yaptığı için kısa sürede yayılım gösterir ve ağaların tamamının kurumasına neden olduğu anlaşılmıştır."

Öte yandan, otel bahçesinde kuruyan 50 ağaç Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kesilerek kaldırıldı. Otel sahibi kesilen ağaçların yerine Kars ilinde 210 bin metrekare alanı ağaçlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.