Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehirden süt üreticilerine soğutma tankı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, süt üreticilerine yüzde elli hibeli soğuk zincir desteği sağlıyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiğ sütün sağımından sonra soğuk zincirinin sağlanması amacı ile hayvancılık işletmelerine yüzde elli...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehirden süt üreticilerine soğutma tankı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, süt üreticilerine yüzde elli hibeli soğuk zincir desteği sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiğ sütün sağımından sonra soğuk zincirinin sağlanması amacı ile hayvancılık işletmelerine yüzde elli hibeli soğutma tankı temin ediliyor. Bu kapsamda, 2017 yılı içerisinde başvuruları kabul edilen ve gerekli işlemleri yapılan 32 çiftçinin süt tankları, sahiplerine teslim edildi. Büyükşehir Belediyesinin Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün gerçekleştirdiği “süt soğutma tankı” desteği ile üreticinin sütü, soğuk zincire dahil olarak değer kazanırken, tüketiciye de daha sağlıklı ürün sunulması sağlanacak Bu proje sayesinde üreticiye yüzde elli hibe ile dağıtılan 32 adet süt soğutma tankı ile günde yaklaşık 30 ton sütün soğuk zincirle sağlıklı bir şekilde tüketicilere ulaşması hedefleniyor. İlimizde 5 baş ve üzeri süt sığırı bulunan 1511 süt işletmesi ve 13 bin 706 baş sağmal sığır bulunuyor.

Soğuk zincir süt tankları için başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen işletmelerin gerekli işlemleri yapılıyor. Bu kapsamda işlemleri tamamlanan 32 işletmenin, 300 ile 5 bin litre arasında değişen kapasitelerdeki süt tankları sahiplerine teslim edildi. Çiftçilere teslim edilen A sınıfı süt soğutma tankları sütün sıcak ortamlarda dahi hızlı bir şekilde soğutulmasına olanak sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatları ile Kocaeli’ndeki çiftçiye her türlü destek sağlanıyor. Meyve fidanı, yem bitkisi tohumu, yüksek verimli tavuk kümesi, sera yapımı, sera naylonu gibi destekler sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesinin Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği süt soğutma tankları desteği ile hem üreticinin sütü soğuk zincire dahil olarak değer kazanacak hem de tüketiciye daha sağlıklı ürün sunulması sağlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.