Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den gezen tavuk projelerine destek

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi’ kapsamında yapılan kümesler, işletmecilere teslim edilmeye hazır.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, istihdam oluşturmak ve doğal...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir’den gezen tavuk projelerine destek

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi’ kapsamında yapılan kümesler, işletmecilere teslim edilmeye hazır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, istihdam oluşturmak ve doğal gezen tavuk yumurtası üretimini teşvik etmek amacıyla Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi’ni başlattı. Bu yıl ilk kez uygulanan yüzde 50 hibeli gezen tavukçuluk destekleme projesinde son çiviler çakılıyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projede işletme sahipleri önümüzdeki haftalarda organik yumurta üretimine başlayacak.

Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi kapsamında başvuru yapan 6 girişimcinin tavuk kümesleri tamamlandı. 60 metrekaresi kapalı betonarme bina olmak üzere bin metrekare alan içerisinde inşa edilen kümesler, ısı yalıtımlı ve yan sundurmalı olarak yapıldı. Bu kümeslerden 4 tanesi İzmit’in Kozluca, Kaynarca, Gülbahçe Kadriye, Ambarcı mahallelerinde bulunuyor. Kandıra’da ise Deliveli, Hacımazlı mahallelerinde iki adet kümes, işletme sahiplerine teslim edilmek için hazır hale getirildi. Yapılan kümeslerin her birine 250 adet Atak-S cinsi, yumurta verimi yüksek tavuklar verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik personel tarafından, inşası bitmiş olan kümeslerin kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan son rötuşların ardından kontrolleri de gerçekleştirilen kümesler, önümüzdeki hafta içerisinde ekipmanları ve 250 adet tavuk ile birlikte tam donanımlı olarak teslim edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.