Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın ‘Yeşil’ Sanayi Modeli Türkiye’ye Örnek Oluyor

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Bünyesinde Faaliyet Gösteren Çevre Ve Temiz Üretim Konseyi, Türkiye’ye Örnek Olan S.s. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nde İncelemede Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın ‘Yeşil’ Sanayi Modeli Türkiye’ye Örnek Oluyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Çevre ve Temiz Üretim Konseyi, Türkiye’ye örnek olan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nde incelemede bulundu.
Konsey üyeleri, finansmanı bölge sanayicileri tarafından karşılanarak kurulan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifine teknik incelemede bulundu. Ziyarete, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan ve konsey üyeleri katıldı. Tesis Müdürü Mehmet Aydın, konsey üyelerine tesisin yatırımları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Umutkan, Yeşil Büyüme Projesi kapsamında verimlilik ve çevre odaklı üretim modellerinin iş dünyasında yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyledi. Kent ve ülke kaynaklarının en verimli bir şekilde kullanılarak ülke ekonomisine katkı sağlanmasını istediklerini dile getiren Umutkan, BTSO öncülüğünde örnek bir adım atmaya hazırlandıklarını da vurguladı. Umutkan, önümüzdeki günlerde sanayi kuruluşlarının sürdürülebilir büyümesini sağlayabilmek, çevreyi koruyan, verimli bir sanayi modelini tüm şehre yaygınlaştırmak için BTSO koordinatörlüğünde ‘Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü’nün imzalanacağının altını çizdi.
AVRUPA STANDARTLARINI HEDEF ALIYORUZ
Tesis Müdürü Mehmet Aydın, merkezin Kestel ve Gürsu OSB, Barakfakih ve Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ile İsabey bölgesindeki sanayi tesislerinin de olduğu geniş bir sahaya arıtma hizmeti verdiğini söyledi. Aydın, tesisin geçtiğimiz aylarda 13 milyon dolarlık ilave bir yatırımla kapasitesini 3 kat artırarak, hizmet kalitesini güçlendirdiğini söyledi. Merkeze şimdiye kadar 31 milyon dolara yakın yatırım yapıldığına da dikkati çeken Aydın, Avrupa standartlarında arıtma yapan bir tesis olma vizyonu ile hareket ettiklerini belirtti.
Aydın, bölge belediyeleri ve OSB’lerin kooperatife üye olmayan hiçbir fabrikaya kuruluş izni vermediğini de hatırlatarak, ‘Yeşil Çevre Ortaklık Belgesi’nin zorunlu hale getirilmesinin çevreye duyarlı üretimi teşvik ettiğini kaydetti. Kooperatif bünyesinde 350’ye yakın ortağın yer aldığını hatırlatan Aydın, “Türkiye’deki birçok kente rol model olan tesis, yeni hizmetlerle bölgeye önemli hizmetler vermeye devam edecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.