Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın su samurları izleniyor.

Bursa’da su samurları izleme çalışmaları devam ediyor.Nehir ve göllerin yer aldığı ekosistemlerde besin zincirinin en üst halkasını oluşturan etçil memelilerden biri olan su samurları, Dünya üzerinde geniş yayılış gösteren bir tür...

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın su samurları izleniyor.

Bursa’da su samurları izleme çalışmaları devam ediyor.

Nehir ve göllerin yer aldığı ekosistemlerde besin zincirinin en üst halkasını oluşturan etçil memelilerden biri olan su samurları, Dünya üzerinde geniş yayılış gösteren bir tür olmasına rağmen, yaşam alanlarındaki yoğun antropojenik etkiler nedeniyle popülasyonları gün geçtikçe azaldığı biliniyor.

Bu nedenle Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin nesli tehdit altındaki türlerin kırmızı listesinde “Neredeyse Tehdit Altında” kategorisinde yer alan su samurları, yayılış alanlarının ve popülasyonlarının belirlenmesi, korunması ve tür hakkında farkındalık oluşturulması, türün neslinin devamını sağlamasında kritik öneme sahiptir.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Başta korunan alanlarımız olmak üzere, Bursa ilimizde su samurunun yayılış gösterdiği alanların belirlenmesi amacıyla, fotokapan görüntüleri, dışkı ve izlerin takibi gözlemlere dayalı izleme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.Bu kapsamda, İznik İlçesi İznik Gölü Sulak Alanı Çakırca mevkiinde, Gemlik Körfezi, Orhaneli İlçesi Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı ve Kocadere’de su samurlarının yayılış gösterdiği saptanmıştır. Türün belirlenen popülasyonlarına ilişkin izleme ve koruma faaliyetleri arttırılarak devam etmektedir” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.