Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın en büyük arıtma tesisi Karacabey’e yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeler arasında en büyük ‘atık su arıtma merkezi’nin Karacabey’e kurulacağı açıklandı.BUSKİ tarafından mevcut arıtma tesislerinin hemen bitişiğine, 30 milyonluk bir yatırımla gerçekleştirilecek...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın en büyük arıtma tesisi Karacabey’e yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeler arasında en büyük ‘atık su arıtma merkezi’nin Karacabey’e kurulacağı açıklandı.

BUSKİ tarafından mevcut arıtma tesislerinin hemen bitişiğine, 30 milyonluk bir yatırımla gerçekleştirilecek tesislerin en son teknoloji ile donatılacağı ve kapasitesinin de ilçenin önümüzdeki yıllarda ulaşması muhtemel 200 bin kişilik nüfusuna göre planlandığı bildirildi.

BUSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Yapım ve İşletme Şube Müdürü Nurcan Aydoğan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti. Mevcut arıtma tesislerine hemen bitişik yeni tesislerin 50 bin metreküp/günlük kapasitesi, ileri biyolojik azot-fosfor arıtma gibi dikkat çeken özelliklerinin yanı sıra son derece modern bir teknolojiye sahip olduğu kaydedildi. Açıklanan proje detayları arasında, Karacabey’in Bursa’nın genişleme sahası yönünde bulunması ve önümüzdeki yıllarda ulaşılması muhtemel 200 bin kişilik nüfus öngörüsünden dolayı, projenin bu kapasiteye hizmet verecek şekilde planlamasının yapıldığı ifade edildi.

İlçeye yapılacak yatırımlar bunlarla da sınırlı kalmazken, ıhlamur ve longoz ormanlarına bitişik tatil beldesi Yeniköy için de projeleri olduğunu kaydeden BUSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Yapım ve İşletme Şube Müdürü Nurcan Aydoğan, “Kurşunlu Mahallesi’nden başlayan ve longoz ormanlarına kadar uzanan tüm sahili ve yerleşim yerlerini içini alan bir bölgeye hitap edecek şekilde, yine son teknoloji ile çalışacak bir arıtma tesisi kurulacak. Arıtılmış sular Marmara Denizi akıntılarının bulunduğu bölgeye 200 metrelik deniz altı deşarjla tahliye edilecek. Bu sayede deniz ve çevre kirliliğine de engel olunacak” dedi.

BUSKİ tarafından gerçekleştirilen yatırımların takdirle karşılandığının altını çizen Başkan Ali Özkan, ilçenin mevcut potansiyeli ve çalışkan insanları ile her şeyin en güzeline layık olduğuna vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.