Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Atık Yağlar Artık Suları Kirletmeyecek

İlk Etapta 11 İlçede 40 Farklı Noktaya Konulan Bitkisel Atık Yağ Toplama Makineleri İle Atık Yağların Çevreye Verdiği Zararın Önüne Geçilirken, Aynı Zamanda Yağların Biyodizele Dönüşümüne Ekonomiye Katkı Sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Atık Yağlar Artık Suları Kirletmeyecek
Bursa Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağları toplamak için harekete geçti. İlk etapta 11 ilçede 40 farklı noktaya konulan bitkisel atık yağ toplama makineleri ile atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçilirken, aynı zamanda yağların biyodizele dönüşümüne ekonomiye katkı sağlanacak.
Büyükşehir Belediyesi, hava, su ve toprağı kirlilikten arındırmak için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bir litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği gerçeğinden hareket eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, evlerde kullanıldıktan sonra lavabolara dökülerek, yer altı su kaynaklarında kirliliğe yol açan bitkisel atık yağları toplamak için harekete geçti. İlk etapta alınan 40 adet atık bitkisel yağ toplama makinesi Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Gemlik, Kestel, Gürsu, Orhangazi ve Büyükorhan ilçelerinde BUSMEK Kurs Merkezleri, muhtarlıklar, kültür ve sanat merkezleri, ilçe belediye hizmet binaları gibi halkın kolay ulaşabileceği noktalara yerleştirildi.
Su yüzeyini kaplayarak deniz, akarsu ve göllerin oksijensiz kalmasına ve dolayısıyla balık ve kuş ölümlerine sebebiyet veren bitkisel atık yağların toplanmasıyla, sağlıklı bir çevre yolunda büyük bir adım atılırken, atık yağlar aynı zamanda lisanslı firma tarafından biyodizele dönüştürülerek yatık olarak kullanılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.