Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa sahillerinde son durum

Bursa’da Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda yapılan temmuz ayı birinci tur ölçümlerinde 24 plajın sonuçları açıklandı.Halk Sağlığı Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa sahillerinde son durum

Bursa’da Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda yapılan temmuz ayı birinci tur ölçümlerinde 24 plajın sonuçları açıklandı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Gemlik’te 8, Mudanya’da 9 ve Karacabey’de 3, İznik Gülü kıyısında ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda tespitler yapıldı. 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının “kılavuz değerler” olarak dikkate alındığı ölçümlerde, “toplam koliform”, “fekal koliform” ve “fekal streptokok” parametrelerinin 14 plajda değerlerin altında, 10 plajda ise kılavuz değerle zorunlu değer aralığında olduğu tespit edildi.

Toplam sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa “iyi kalitede su (girilebilir)”, kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa “orta kalitede su (girilebilir)”, zorunlu değerlerin üzerindeyse “kötü kalitede su (girilemez)” değerlendirmesinin gerçekleştirildiği ölçümlerde “iyi kalitede su” olduğu tespitlerine yer verildi.

Bursa’nın “iyi ve orta kalite” deniz suyuna sahip sahil ve plajlar şöyle:

Gemlik: Narlı Halk Plajı, B.B.B. Küçükkumla Halk Plajı, B.B.B Kurşunlu Hanımlar plajlarında ‘iyi kalite su’ olarak tespit edilirken B.B.B. Kumsaz Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, Hasanağa Gençlik Kampı, Büyükkumla Halk Plajı, ‘orta kalite su’.

Mudanya: B.B.B. Eğerce, B.B.B. Mesudiye Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, B.B.B. Eşkel Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı ‘iyi kalite su’ olarak tespit edilirken Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Coşkunöz plajlarında ‘orta kalite su’.

Karacabey: Malkara Halk Plajı, Yeniköy Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajlarında ‘iyi kalite su’

İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Darka Tatil Köyünde ‘iyi kalite su’ olarak tespit edilirken, Orhangazi Halk Plajı ‘orta kalite su’.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.