Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Bursa Kayapa Çöp Depolama Ve Yakma Tesisi’ne Hayır Platformu’ Oluşturuldu

Kayapa’da katı atık yakma ve bertaraf tesisi kurulmasına karşı çıkan çevreciler ’Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi’ne Hayır Platformu’nu oluşturdu. Platformda yer alan çevreciler, tesise karşı mücadeleyi sürdürme kararı...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Bursa Kayapa Çöp Depolama Ve Yakma Tesisi’ne Hayır Platformu’ Oluşturuldu
Kayapa’da katı atık yakma ve bertaraf tesisi kurulmasına karşı çıkan çevreciler ’Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi’ne Hayır Platformu’nu oluşturdu. Platformda yer alan çevreciler, tesise karşı mücadeleyi sürdürme kararı aldı.
Bursa’yı ve bölge halkının hayatını tehdit edecek olan Kayapa Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisi’ne karşı çıkan çevreciler bu konudaki mücadelelerini oluşturdukları platform aracılığıyla sürdürecek. Nilüfer Kent Konseyi’nin çağrısıyla Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz’ün moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, akademik odalardan temsilciler ve çok sayıda mahalleli katıldı.
Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda katılımcılar platform ismi ile ilgili görüşlerini bildirdiler. Kayapa Kadın Derneği Başkanı Hüsniye Akçe, ’Çocuklarımızın geleceğini yaktırmayacağız, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, Kayapa’da yakma tesisi istemiyoruz’ diyerek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Kayapa Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisi’ne karşı görüşlerin dile getirildiği toplantının sonunda katılımcıların ortak kararıyla Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi’ne Hayır Platformu’ oluşturuldu.
Platformda Bursa Barosu, Kayapa Muhtarı, Kayapa Kadın Derneği, Nilüfer Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Nilüfer Halkevleri, EKODER ve BUSYİD temsilcileri yer aldı. Katı atık tesisine karşı mücadeleyi sürdürme kararı alan platform üyeleri toplantılarına devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.