Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da İmzalar çevre için atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında çevre konusunda iş birliği protokolü imzalandı.Protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay imzaladı. Bursa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da İmzalar çevre için atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında çevre konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay imzaladı. Bursa’nın sağlıklı bir şehir olması için titizlikle çalışıldığını söyleyen Başkan Altepe, daha önce 26 Haziran 2015 yılında imzalanıp çalışmalarına başlanan çevre işbirliği protokolünün bugün atılan imzalarla 2 yıl daha uzatıldığını ifade etti. Recep Altepe, Büyükşehir sınırlarında, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile ilgili konular üzerinde sıkıntılara çözüm üretmek için birlikte hareket edileceğini belirterek, “Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı bir kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bursa olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneriyiz ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de kurucusuyuz. Bu kapsamda kentimizde çevre bilincinin sağlanması ve ‘Sağlıklı Bursa’nın oluşturulması için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Yaşanabilir sağlıklı bir kent ve toplum için atılması gereken adımları atıyoruz. Bursa’nın geleceği için en büyük hedefimiz sağlıklı bir çevreyi oluşturmaktır” diye konuştu.

Başkan Altepe, “Bursa olarak çevre konusunda örnek adımlar atıyoruz. Bursa, üreten ve büyüyen bir şehir. Bu yüzden çevre ile ilgili gerekli araştırmaların yapılması, sonuçlarının kamuoyu ve ilgili paydaşlara aktarılması önemli. 17 ilçede çevre meseleleri farklı. Nüfusu daha yoğun olan Osmangazi İlçesi’nde katı atık sorunu ile trafik kaynaklı hava kirliliği, Gürsu’da tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, Nilüfer’de sanayi kaynaklı hava kirliliği, Mudanya’da hafriyat atıkları, Yenişehir’de iklim değişikliğine bağlı etkiler, Gemlik’te taş ocakları, Mustafakemalpaşa’da yüzeysel su kirliliği, Büyükorhan’da içme suyu kalitesinin yetersiz oluşu gibi farklı çevre meseleleri belirlenirken, dağ ilçeleri haricinde hemen hemen bütün şehirde koku tespit edilmişti. Yapılan tespitler doğrultusunda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda çözüm önerilerini içeren eylem planı hazırlanmış ve ilgili kurumlara gönderilmiştir” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da açıklamasında, “Bursa’da çevre sorunlarının tespit edilmesi çok önemli. Önemli adımlar atıldı. Bursa ve Marmara’da için yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği değeri görüyoruz. Çevreyle ilgili yapılan tespitlerin devamının gelmesi ve sorunların çözülmesi için uygulamaların yapılması da gerekli. Bu protokolün bundan sonraki süreçte de çevre için önemli ve olumlu sonuçlar oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seval Solmaz ise 2 yıllık süreçte güzel çalışmalara imza atıldığını söyleyerek, “Bursa’da 17 ilçede mevcut sorunlar tespit edilerek, bu konudaki çalıştaylara ait sonuç raporu ortaya çıkarıldı. Çevre meselelerinde bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüme yönelik projeler oluşturulacağından dolayı mutluyuz” dedi.

Açıklamaların ardından çevre iş birliğine imzalar atıldı. Protokol imza törenine Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.