Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdurlu Hayvanseverlerden Çöplükte Yaşayan Hayvanlara Yardım Eli

Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan ve Gönüllü Veteriner Hekim Fahriye Karadere, Burdur çöplüğünde yaşayan sokak hayvanlarını, derneğe bağışlanan mamalarla besledi. Başkan Turan, vatandaşlara Ramazan’da sokak hayvanlarına...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan ve Gönüllü Veteriner Hekim Fahriye Karadere, Burdur çöplüğünde yaşayan sokak hayvanlarını, derneğe bağışlanan mamalarla besledi. Başkan Turan, vatandaşlara Ramazan’da sokak hayvanlarına destek çağrısında bulundu.
Burdurlu hayvanseverler, şehir çöplüğünde yaşayan ve beslenmede zorluk çeken sokak hayvanlarına sahip çıktı. Dernek aracılığıyla bağışlanan mamaları Burdur çöplüğündeki sokak hayvanları için beslenme noktalarına koyan Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan, sokak hayvanlarının sağlıksız bir alanda yaşam mücadelesi verdiğini savundu. Burdur Belediyesi tarafından konulan iki su tankeri ile hayvanların su ihtiyacının karşılandığını anlatan Başkan Turan, sokak köpeklerinin yer edindiği tepelere, mama bıraktı.
Başkan Turan, sokak hayvanlarını beslerken, Gönüllü Veteriner Hekim Fahriye Karadere ise hayvanları muayene etti. Veteriner Hekim Karadere, gözü çapaklanmış bir sokak köpeğinin gözlerine krem sürerek, köpeği rahatlattı. Besleme çalışmasının ardından sokak köpeklerini inceleyen Başkan Turan ve Veteriner Hekim Karadere, çok zayıflamış bir yavru köpeği ve iki sokak köpeğini de Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine bakım ve tedavisi için teslim etti.
"RAMAZAN’DA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAYIN"
Ramazan ayı nedeniyle kurulan görkemli iftar sofralarını işaret eden Başkan Turan, vatandaşların yemek artıklarını bir kaba koyarak, çöp kutularının kenarlarına bırakmalarını istedi. Ramazan ayında manevi duyguların yaşandığını söyleyen Başkan Turan, duyarlılık çağrısında bulundu.
Lokantaların, yemek salonlarının ve vatandaşların iftar yemeklerindeki artıklarından sokak hayvanları için de bir kap ayırmalarını isteyen Başkan Turan, "Burdur Hayvan Dostları Derneği olarak, biz Ramazan ayında da çöplük, arazi ve barınaktaki canlarımızı beslemeye devam ediyoruz. Vatandaşlardan da duyarlı olmalarını istiyor ve diliyoruz. Onlar konuşamazlar, söyleyemezler, açım diyemezler, ne olur lokantalar, evler iftardan sonra kalanlarınızı çöpe atmayınız. Bu canlar aç, sizin çöp dediğiniz bunlar için yaşam kaynağı bunu unutmayın" dedi.
Vatandaşların küpeli hayvanları şikayet etmelerine de tepki gösteren Turan, kulağında küpesi olan sokak hayvanlarının tedavi edilmiş, kısırlaştırılmış ve aşılanmış olduğunu ve insanlara zarar vermeyeceğini söyledi. Başkan Turan, vatandaşların kadar, sokak hayvanlarının da toplumsal hayatta yaşamaya hakkı olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.