Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da öğretmenlere atık pil eğitimi

Buca Belediyesi, kent genelindeki okullarda eğitim veren 60 öğretmene atık piller ve değerlendirilmesi konusunda eğitim semineri düzenlendi. Seminerde, atık pillerin çöp olmadığı ve doğaya atılmaması, geri dönüşüm kutularına bırakılması...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Buca’da öğretmenlere atık pil eğitimi

Buca Belediyesi, kent genelindeki okullarda eğitim veren 60 öğretmene atık piller ve değerlendirilmesi konusunda eğitim semineri düzenlendi. Seminerde, atık pillerin çöp olmadığı ve doğaya atılmaması, geri dönüşüm kutularına bırakılması gerektiği vurgulandı.

Buca’daki öğretmenler atık pillerin değerlendirilmesi konusunda bilgilendirildi. Buca Belediyesi Meclis Salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi koordinatörlüğünde düzenlenen seminere Buca’daki okullarda eğitim veren 60 öğretmen katıldı.

Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde Taşınabilir Pil Üreticileri İthalatçıları Derneğinden (TAP) Çevre Mühendisi Hatice Coltu, atık pillerin çevreye zararları ve geri dönüşüm çalışmalarında öğretmenlerin sunabileceği katkılar üzerinde durarak atık pillerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Coltu, “Küçük ama çok tehlikeli olan bir madde olan piller, metal iyonu içermekte ve içerisinde çok çeşitli elementler bulundurması nedeniyle çok tehlikeli tahribatlar oluşturmaktadır. 1 adet atık pil 4 metreküp toprağı zehirleyerek ekolojik sistemi çökertiyor. Bu bilgiler ışığında çocuklarımızın bilgilenip bilinçlenmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Doğa hepimizin, koruyup kollayalım” dedi.

Eğitim seminerine katılan öğretmenlere atık pil toplama kutusu hediye edilerek, atık pil konusundaki talep ve önerileri alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.