Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Da Gaziantep’in Balıklı Gölü

Hazreti İbrahim Aleyhisselam’ın atıldığı Şanlıurfa’da ki ateşin bir parçasının düştüğüne inanılan Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki Balıklıgöl, tesadüfen öğrenenleri çok şaşırtıyor.Peygamberler şehri Şanlıurfa’da bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hazreti İbrahim Aleyhisselam’ın atıldığı Şanlıurfa’da ki ateşin bir parçasının düştüğüne inanılan Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki Balıklıgöl, tesadüfen öğrenenleri çok şaşırtıyor.
Peygamberler şehri Şanlıurfa’da bulunan Balıklı gölün benzeri, gaziler diyarı Gaziantep’te bulunuyor. Hazreti İbrahim’in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilmesi nedeniyle ”peygamberler şehri” olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyel olarak görülen balıklı gölün Gaziantep’teki benzeri, henüz çok fazla kişi tarafından tanınmıyor. Gaziantep’in Yavuzeli ilçesine bağlı Yarımca köyündeki balıklıgöl, çok fazla bilinmemesi ve tanınmamasına rağmen bölgeye tesadüfen gelenlerin büyük beğenisini topluyor. Şaşırıp kalan vatandaşlar bölgenin bir an önce turizme açılmasını istiyor.
Bölgeyi tesadüfen öğrenen yerli ve yabancı turisti ağırlayan Gaziantep Balıklıgöl’ün bölge turizmine kazandırılmasını isteyen köylüler, bölgenin görülmesi gereken önemli yerlerden olduğunu ifade etti. Bölge halkından Hamza Üzüm, "Göldeki balıkların kendiliğinden ortaya çıktığına inanılıyor. Bölge halkı buraya gelerek adaklarını kurban edip, ağaçlara dileklerini asıyor. Gölün suyu ise birçok hastalığa şifa olduğunu söyleniyor. Buradaki gölün Şanlıurfa’daki Balıklıgöl ile ayın olduğuna asırlardır inanılıyor" dedi.
Gaziantep’teki Balıklıgöl’ü Kayseri’den görmeye geldiğini söyleyen Ömer Taşkesen ise "Her geldiğimizde burayı ziyaret edip dua ediyoruz. Ancak burası çok sahipsiz ve bakımsız kalmış. Çevre düzenlemesi ve bakım yapılırsa çok iyi olacaktır. Burayı daha önce bilmiyordu. Ben de ilk gördüğümde çok şaşırdım. Suyunun şifalı olduğunu duyduk. Balıklar da Şanlıurfa’daki Balıklıgöl’de bulunan balıklar ile aynı olması bizleri şaşırttı" diye konuştu.
Bölge halkı Balıklıgöl’ün zaman zaman kirlendiğini belirterek, gölün temizlenmesi için yetkililere de seslendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.