Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey’den taş ocağı tepkisi

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki taş ocaklarına tepki gösteren Başkan Mustafa Bozbey, bölgenin kirletildiğini söyledi.Başkan Burada karavanı ile her hafta cuma günleri ilçenin farklı mahallesine makamını taşıyarak vatandaşları dinleyen...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey’den taş ocağı tepkisi

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki taş ocaklarına tepki gösteren Başkan Mustafa Bozbey, bölgenin kirletildiğini söyledi.

Başkan Burada karavanı ile her hafta cuma günleri ilçenin farklı mahallesine makamını taşıyarak vatandaşları dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu hafta Korubaşı Mahallesi’ndeydi. Mahalleyi gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozbey, Muhtar Fehmi Burhan ile de bir araya gelerek bilgi aldı. Bozbey, bölgedeki taş ocaklarının doğayı tahrip etmesine sert tepki gösterdi. Nilüfer’in dağ bölgelerinde temiz havanın hakim olduğunun altını çizen Mustafa Bozbey, “Güney mahallelerimiz taş ocakları sebebiyle maalesef kirleniyor. Bu konuyla ilgili olarak defalarca Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü, Bakanlığı ve yetkilileri uyardık. Ancak halen taş ocaklarına ruhsatlar verildiğini görmekteyiz. Çevrenin bu şekilde kullanılmasına ve harap edilmesine gönlümüz razı değildir. Buna karşı ilgilileri göreve davet ediyoruz. Lütfen doğamızı bize bırakın” dedi.

Yeşil bitki örtüsünün bulunduğu yerlerde taş ocaklarının faaliyet göstermemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Eğer malzeme gerekiyorsa yeşil olmayan, ağaç bitmemiş birçok yer var. Malzemeler oradan temin edilebilir. Yeşille örtülü olan, ağaçlandırılmış olan bu bölgeleri ne olur tahrip etmeyelim. Maalesef şu anda inanılmaz bir tahribat var. Zamanında bu yetkiler belediyelerdeydi. Biz buna zamanında direnç gösterip karşı durmuş ve ruhsat vermemiştik. Ama yetkiler başka yerlere geçince üzgünüm ki bugün yaşananlar meydana geldi. Ben yetkililerden kent yöneticisi olarak doğamızı geri istiyorum. Doğamızı korumak istiyoruz. Aynı bölgeye insanlar güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi ile ilgili yatırım yapmak istiyorlar. Temiz enerji sistemlerini buraya taşımak istiyorlar. Burası aynı zamanda doğa turizmi bölgesi de olabilir. Bunların hepsine taş ocakları engel oluyor. Biz de doğanın tahrip edilmemesi için Nilüfer Belediyesi olarak bundan sonra farklı alternatif tepkilerimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.