Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitkisel yağları lavabolara dökmeyin

İzmit Belediyesi’nden kızartmalarda kullanılan bitkisle yağları lavaboya dökmeyin uyarısı yapıldı.İzmit Belediyesi tarafndna yapılan açıklamada bitkisel yağların lavaboya dökülmemesi vurgulandı. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitkisel yağları lavabolara dökmeyin

İzmit Belediyesi’nden kızartmalarda kullanılan bitkisle yağları lavaboya dökmeyin uyarısı yapıldı.

İzmit Belediyesi tarafndna yapılan açıklamada bitkisel yağların lavaboya dökülmemesi vurgulandı. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği hatırlatılan açıklamada “Kalorileri oldukça yüksek olan bu yağlar, suya, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar, su sistemine zarar verir, havadan suya oksijen transferini önler, sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır. Atık su kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Bitkisel yağlar atık su kirliliğinin yüzde 25 ini oluşturmaktadır. Denize, akarsuya ve göle ulaşan atık yağlar, balıklara, kuşlara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir. Gelişmiş ülkelerde bitkisel yağların kanalizasyona dökülmesi yasaktır” denildi.

İzmit Belediyesi olarak bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek için atık yağ toplama projesini hayata geçirdiklerini de söylen yetkililer “Belediye Başkanımız Nevzat Doğan’ın da büyük destek verip teşvik ettiği proje kapsamında bir yıl içinde ev ve işyerlerinden 150 tona yakın atık yağ toplanarak geri dönüşümünü sağlandı. Böylelikle hem çevreyi koruduk hem de ekonomiye katkıda bulunduk. İzmit Belediyesi olarak bitkisel atık yağlar hane ve okullardan, işyerlerinden düzenli olarak topluyoruz. Özellikle ev hanımlarından kızartmalarda kullandıkları yağları lavabolardan dökmemelerini rica ediyoruz. Bunları kaplarda biriktirsinler, belediye ekiplerine haber versinler biz gelip evlerinden alalım” şeklinde konuştular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.