Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin meşe bin umut için dikildi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Zeki Cevher İlkokulu-Ortaokulu tarafından Maarif Hareketi kapsamında yapılan “Bin Meşe Bin Umut” projesi kapsamında bin fidan dikildi.Proje koordinatörlüğünü öğretmen Melek Uzun’un yaptığı proje kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bin meşe bin umut için dikildi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Zeki Cevher İlkokulu-Ortaokulu tarafından Maarif Hareketi kapsamında yapılan “Bin Meşe Bin Umut” projesi kapsamında bin fidan dikildi.

Proje koordinatörlüğünü öğretmen Melek Uzun’un yaptığı proje kapsamında ilçenin Doyran Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait hazine arazisine dikilen meşe fidanlarının aynı okulda yetiştirildiği belirtildi. Fidan dikme etkinliğinde bir konuşma yapan Melek Uzun, bir milletin çocuklarına bırakabileceği en büyük mirasın ormanlar olduğunu söyledi. Uzun, proje kapsamında 2016 Kasım ayında öğrencilerle birlikte çevre mahallelerden bin 500 meşe palamudu topladıklarını ve tüplere yerleştirdiklerini, okul bahçesindeki serada fidan haline getirdiklerini ifade etti.

Okul Müdürü Fazıl Engin, okul olarak projeyi benimsediklerini ve okuldaki serada meşe palamutlarının fidan haline gelmesini sağladıklarını ifade ederek projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fidan dikme etkinliğine katılan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, okul bahçesinde bu kadar fidan yetiştirmenin hiç de kolay olamadığını belirterek fedakar ve anlamlı çalışmalarından dolayı projeyi gerçekleştiren öğrenci öğretmen ve okul idaresini kutladı.

Kaymakam Yunus Emre Altıner, bu tür etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Yılmaz, okul müdürleri, Orman İşletme şefleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yapılan duanın ardından bin meşe palamudu fidanı minik öğrenciler tarafından dikildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.