Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin “Mazı Fidanı” Yarım Saatte Tükendi

“21-27 Mart Ormancılık Haftası Etkinlikleri” kapsamında Samsun Orman İşletme Müdürlüğü’nün vatandaşlara dağıttığı bin adet ‘mazı fidanı’ yarım saatte tükendi.Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, “21-27 Mart Ormancılık...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bin “Mazı Fidanı” Yarım Saatte Tükendi
“21-27 Mart Ormancılık Haftası Etkinlikleri” kapsamında Samsun Orman İşletme Müdürlüğü’nün vatandaşlara dağıttığı bin adet ‘mazı fidanı’ yarım saatte tükendi.
Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, “21-27 Mart Ormancılık Haftası Etkinlikleri” ve “Dünya Ormancılık Günü” kapsamında vatandaşları doğa konusunda bilinçlendirmek ve fidan yetiştirme bilincini aşılamak için Cumhuriyet Meydanı’nda fidan dağıtımı etkinliği gerçekleştirdi. Vatandaşlar, dağıtılan fidanları almak için uzun kuyruklar oluştururken, zaman zaman da küçük izdihamlar yaşandı.
“12 YILDA YAKLAŞIK 12 MİLYON FİDAN DİKİLDİ”
2003 yılından itibaren yaklaşık 12 milyon fidanı toprakla buluşturduklarının altını çizen Samsun Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, “’21-27 Mart Ormancılık Haftası Etkinlikleri’ kapsamında ‘Dünya Ormancılık Günü’nü bu hafta kutluyoruz. Bugün vatandaşlarımıza bin adet mazı fidanı dağıtarak vatandaşlarımıza doğa bilincini ve fidan yetiştirme bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Bu fidan dağıtımları, milli ve dini bayramlarımızda da yapılacaktır. Etkinliklerimiz okul, ibadethane ve mezarlık ağaçlandırmalarıyla devam edecektir. Halkımızın taleplerini karşılamaya yönelik çalışmaları ivedilikle yapacağız. İlerleyen günlerde ceviz ve ıhlamur fidanları da dağıtacağız. 2003’ten 2015 yılına kadar toplamda 11 milyon 800 bin adet fidan diktik. Geçen sene de yaklaşık 1 milyon fidanı hem toprakla buluşturduk hem de vatandaşlarımıza dağıttık. Samsun’da yüzde 40’a yakın yeşil ormanlık alanı var. Hedefimiz, yaptığımız bu ağaçlandırma çalışmalarıyla beraber Samsun’daki yeşil alanları yüzde 10 daha arttırmaktır” dedi.
Bin adet mazı fidanın dağıtımı yaklaşık yarım saat içinde sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.