Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgi Edinme Sistemi’nden öğrenciye destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bünyesinde hizmet veren Bilgi Edinme Sistemi, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığına genelde çevre ve kentsel dönüşüm ile ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bünyesinde hizmet veren Bilgi Edinme Sistemi, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına genelde çevre ve kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi edinme talepleri gelirken öğrenciler de ödevleri ile ilgili çalışma yapmak için isteklerde bulunuyor. ’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaç yılında ve niçin kuruldu?’, ’bakanlığın faaliyet alanları nelerdir?’ gibi bilgi isteğinde bulunan öğrenciler ayrıca bakanlığı tanıtan broşür gibi dokümanlar da talep ediyor.
Öğrencilerin talepleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talepte bulunan her vatandaş gibi Bilgi Edinme Sistemi ile hızlı bir şekilde hazırlanarak kendilerine ulaştırılıyor.
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği bütün devlet kurumlarında kurulması zorunlu hale getirilmiş bir birim olan Bilgi Edinme Sistemi ile, eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmaları amaçlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.