Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

Havaların soğumaya başladığı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi renk şölenine döndü. İlçe merkezi ve köylerinde vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, yapraklar ağaçlarını dökmeye başladı.Beytüşşebap ilçe merkezi ve yüksek...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

Havaların soğumaya başladığı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi renk şölenine döndü. İlçe merkezi ve köylerinde vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, yapraklar ağaçlarını dökmeye başladı.

Beytüşşebap ilçe merkezi ve yüksek rakımlı köylerinde havalar soğumaya başladı. Sonbahar günlerini soğuk geçiren ilçe halkı çetin geçen kış aylarının hazırlıklarını sürdürüyor. Kimi yakacak odun toplarken, kimi de kerpiçten yapılmış evlerin damlarına brandalar sermeye çalışıyor. Ekim ayının başlarından itibaren yapraklarını döken ağaçlar ise kartpostallık görüntüler oluşturuyor. İlçe sakinlerinden İdris Akkoş, “Beş gündür aralıksız odunlara gidiyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda çok sert geçecek. Sonbahar erken geldi. Biz de mecbur odun yakmak için toplamaya şimdiden gidiyoruz” dedi.

Evlerini soğuk ve yağmurdan korumak için ise damlara branda seren Ahmet Östunç ise, kış öncesi çalışmaların hızlandığını kaydetti. Östunç, “Bölgemizde tek katlı üzeri tahtalarla yapılmış evlerin varlığı oldukça çok. Sonbahar günleri güzel geçse de kışları çok sert geçiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.