Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baran’ın adı ÇEKOOP Ormanı’nda yaşayacak

Milyarda bir görülen bir kanser türü nedeniyle henüz 28 aylıkken yaşamını yitiren minik Baran’ın ismi Çevreci Eczacılar Kooperatifi’nin (ÇEKOOP) Çeşme’deki ormanında yaşayacak. Annesi Kadriye Gül’ün kararıyla ÇEKOOP ormanında...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milyarda bir görülen bir kanser türü nedeniyle henüz 28 aylıkken yaşamını yitiren minik Baran’ın ismi Çevreci Eczacılar Kooperatifi’nin (ÇEKOOP) Çeşme’deki ormanında yaşayacak. Annesi Kadriye Gül’ün kararıyla ÇEKOOP ormanında Baran için bir koruluk oluşturuldu.
Gül Ailesi’nin ilk çocukları Baran 1999 yılında dünyaya geldi. Ancak milyarda bir görülen bir kanser türü nedeniyle, minik bedeniyle hastalığa karşı mücadele etmeye başladı. Doktorların ve ailesinin tüm çabasına rağmen Baran, 29 aylıkken yaşamını yitirdi. Bir ecza kooperatifinden emekli olan 46 yaşındaki anne Kadriye Gül, yaşamını oğlu ve acı olaydan iki yıl sonra dünyaya gelen kızı Lara’ya adadı. Özellikle sağlık alanındaki çalışmalara maddi ve manevi olarak destek olan anne son olarak da oğlunun ismini yaşatmak için ÇEKOOP Ormanı’nda bir koruluk oluşturdu. Çevreci Eczacılar Kooperatifi’nin Çeşme’deki ormanında oğlu ve kızının ismini taşıyan bir koruluk oluşturan anne, "Oğlum doğar doğmaz tedaviye başlandı. Ancak Baran ve bizim için çok zor bir süreçti. Hep gözlerinde yaşam umudunu gördük. Tüm çabalara rağmen 28 aylıkken yaşamını yitirdi. 14 Mart 2003 tarihinde yani Tıp Bayramı’nda kızım Lara dünyaya geldi. ÇEKOOP Ormanı’nda Baran ve Lara için bir koru oluşturacağım. Orman, yaşayan birisi için nefesi ifade ediyor. Lara’nın nefes alabilmesi için de bu organizasyona giriyorum" diye konuştu.
Temiz çevre, yaşanabilir bir gelecek için
ÇEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Şule İlkkurşunlu, Çeşme’de bin ağaçlık bir orman oluşturduklarını belirterek, "Orman, temiz bir çevre, yaşanabilir bir gelecek açısından çok önemli. Bu amaca katkıda bulunmak amacıyla bir orman oluşturduk. Ormanımızdan fidan veya koruluk sahibi olmak isteyenlere, Ege Orman Vakfı ile işbirliğinde sertifika veriyoruz" dedi. İlkkurşunlu, oluşturdukları ormanları Ege Orman Vakfı ile işbirliği içerisinde halkın kullanımına da sunacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.