Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Valisi Yazıcı: “Yaklaşık 10 bin ağacın yandığı alana yeniden dikim yapacağız”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarındaki Cennet Koyu’nda 17 Ağustos’ta çıkan orman yangınında zarar gören 20 hektarlık alanda incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Valisi Yazıcı: “Yaklaşık 10 bin ağacın yandığı alana yeniden dikim yapacağız”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarındaki Cennet Koyu’nda 17 Ağustos’ta çıkan orman yangınında zarar gören 20 hektarlık alanda incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yaklaşık 10 bin ağacın yandığı 20 hektarlık alanın rehabilite edilerek ağaçlandırılacağını açıkladı.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Atasay Tanrısever’in de hazır bulunduğu yanan arazide açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, “Bugün burada yanan alanları inceledik. Tabiki 20 hektarlık alanın zarar gördüğü bu bölgede yaklaşık 10 bine yakın ağacın küle olması bizi ziyadesiyle üzdü. Nedenini henüz tespit edemediğimiz fakat başlangıç noktası itibariyle iki ayrı noktadan çıkan yangında sabotaj ihtimali de bulunmaktadır. Çıkan yangına 30-40 dakikalık bir sürede ilk müdahale yapılmış; Orman Bölge Müdürlüğümüze ait, Çanakkale ve diğer illerden gelen takviyelerle birlikte hem havadan, hem karadan 16.10 civarında başlayan yangın 19.00 sıralarında kontrol altına alınmıştır. Yani yaklaşık 3 saat içerisinde çok şükür daha da büyümeden yangını kontrol altına aldık” dedi.

26 yıldan bu yana mülki idare amirliği görevlerinde bulunduğunu anlatan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Son 8-10 yıldan bu yana gerçekten devletimizin gücü ve imkanı, hükümetin Orman Bakanlığı’na sağladığı imkanlar geliştiği için, çok şükür ki bu tür yangınları çok kısa sürede kontrol altına alabiliyoruz. Ama arzu ediyoruz ki bu tür olaylar hiç yaşanmasın” ifadelerini kullandı.

Bir ağaç bile yansa canlarının yandığını kaydeden Vali Yazıcı, “Şu an ekiplerimiz sahada. En seri şekilde dikim zamanı olan Ekim sonu ile Kasım aylarında yanan alan dikime hazırlanmış olacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun da yaptığı açıklamada basına verdiği bilgiler doğrultusunda asla ve asla yanan ormanlık alanların başka bir amaçla kullanılması mümkün değildir. Böyle bir örneği de yoktur. Bu konuda yapılan açıklamaları anlamakta güçlük çekiyoruz biz. Bu alanların başka türlü değerlendirilebilmesi söz konusu bile olamaz. Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz ün bunun aksi yönünde yaptığı hiçbir çalışma yoktur. Bir tane örnek bile yoktur. İsterdik ki; 10 bine yakın ağacımız yok olmasın. İstedik ki; bu yangın oluşmasın. Ama olduktan sonra müdahale ettik, söndürdük. Şimdi ise bu bölgenin rehabilitasyonu yapılacaktır. Yeniden ağaçlandırılacaktır” diye konuştu.

Balıkesir Valisi Yazıcı şöyle devam etti:

“Devletimizin gücü ve imkanı, insan kaynakları, maddi kaynakları bu işin yapılmasına fazlasıyla yeterlidir. Ama vatandaşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarının vereceği katkılardan da memnuniyet duyarız. Ama bu katkılar bizim koordinasyonumuz dahilinde gerçekleşebilir. Hep birlikte bu güzel alanı, bu nadide alanı, bu cennet köşesini yeniden ihya edeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.