Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık ölümlerinde analiz raporu bekleniyor

Adana Valiliği, Seyhan Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü alandaki balık ölümlerine ilişkin başlatılan inceleme sonucunda alınan numunelerin laboratuvara gönderildiğini ve değerlendirme yapmak için analiz çalışmalarının sonuçlanmasını...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Valiliği, Seyhan Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü alandaki balık ölümlerine ilişkin başlatılan inceleme sonucunda alınan numunelerin laboratuvara gönderildiğini ve değerlendirme yapmak için analiz çalışmalarının sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi.
Mersin’in Tarsus ilçesindeki Baharlı Mahallesi civarında Seyhan Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü noktada yoğun miktarda balık ölümü görülmüştü.
Adana Valiliği’nin konuyla ilgili başlattığı çalışma sonucunda kıyıya vuran balıkların kefal cinsi olduğu belirlenirken, diğer su canlıları ve balık türlerinde ölüm olmadığı tespit edildi.
Balıkların ölüm sebebini incelemek için su ve ölü balıklardan numune alındığı belirtilen valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Seyhan Nehri’ne bağlantısı bulunan DSİ drenaj kanalları boyunca denetim yapılmış ve bu kanallara atık su deşarjı yapan sanayi tesisleri ile kentsel atık su arıtma tesisi denetlenerek atık su arıtma sistemlerinin çalıştırılmakta olduğu görülmüştür. Ayrıca bu tesislerden Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atık su numuneleri alınarak analiz için yetkili laboratuvarlara gönderilmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce ölü balıklardan numune alınarak analiz yapılması için il dışında bulunan bir laboratuvara gönderilmiştir. Analiz sonuçları henüz gelmemiştir. İl Müdürlüğümüz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce alınan numunelere ait analizlerin sonuçlanması belirli bir süre gerektirdiğinden analiz sonuçları beklenmektedir. İl Müdürlüğümüz elemanları tarafından denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam etmekte olup, alınan atık su numunelerine ait analizlerin sonuçlanmasının ardından, balık ölümleri hakkında nihai bir değerlendirme yapılabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.