Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlar Şanlıurfa’da fidan dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Şehrimi Seviyorum, Ağacımı Dikiyorum’ kampanyasına destek vererek ağaç dikti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakanlar Şanlıurfa’da fidan dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Şehrimi Seviyorum, Ağacımı Dikiyorum’ kampanyasına destek vererek ağaç dikti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ’Şehrimi Seviyorum, Ağacımı Dikiyorum’ projesi kapsamında Halil-ur Rahman Şehir Ormanında ağaç dikti.

Programa katılan Bakanlar Veysel Eroğlu ve Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte ağaç dikerek can suyu verdi.

"Devrettiğimiz alan, büyükşehir ile şehir ormanı oluyor"

Şehir ormanı ile Şanlıurfalıların yeni bir yaşam alanı olacağına değinen Bakan Eroğlu, hizmetlerinden dolayı Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti.

Halil-ur Rahman Şehir Ormanının boş bir alan olduğunun altını çizen Eroğlu, "Burası şehir ormanı olarak boş bir alandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu alanı yeşillendirmek istedi. Şanlıurfalıların nefes alabileceği sosyal tesislerin olduğu bir alan olsun istedi. Bu şekilde bir talebi oldu. Biz de bu projeye destek vererek gerekli düzenlemeler ve protokoller ile alanı Büyükşehir Belediyesine devrettik ve şu anda burası çok güzel bir alana dönüşüyor. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Burası Şanlıurfalı kardeşlerimizin dinlenebileceği güzel bir mekan olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Projeyi Şanlıurfa’ya kazandıran Başkan Çiftçi’ye teşekkür ediyorum"

Şanlıurfa’nın güzelleştiğini belirten Bakan Fakıbaba ise, "Böylesine güzel bir alanı ve projeyi Şanlıurfa’ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Başkanımız ve ekibi çalışıyor, Şanlıurfa güzelleşiyor, gittikçe de güzelleşecek" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, kendi fidanlarını ürettiklerini belirtti. El birliği ile Şanlıurfa’yı yeşillendirerek yeni sosyal yaşam alanları oluşturduklarına değinen Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üretilen fidanları toprakla buluşturduklarını dile getirdi. Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarının altını çizen Çiftçi, "Şanlıurfa’da bu yıl 2 milyon ağaç ve bitki türünü toprakla buluşturuyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan fidanlıklardan yetiştirilen ağaçları dikiyoruz. Allah’ın izni ile Şanlıurfa’mızı yeşillendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen muhtarlarla buluşma programına katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.