Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki’nin Dünya Şehircilik Günü mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili yayımladığı kutlama mesajında, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için köklü medeniyetin referans alındığını belirterek, geçmişinden...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili yayımladığı kutlama mesajında, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için köklü medeniyetin referans alındığını belirterek, geçmişinden kopuk bir mimari anlayışla şekillenen şehirleşmelere de karşı olduklarını bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Bakan Özhaseki mesajında, “Şehirler, medeniyetin ve geleneksel kültürün sürdürülmesinde, doğal ve tarihi dokunun korunup, gelecek nesillere aktarılmasında hayati fonksiyona sahiplerdir. Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme kabul edilemez. İnsanımızın ruhunun, tarihsel birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve şehirli kimliğinin, yaşam alanlarından beklentilerini çok iyi biliyoruz. Sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için tüm bunları referans olarak aldığımız ‘köklü medeniyetimize’ sıkı sıkıya bağlıyız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.