Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Ormanlarımızda Kadastro Çalışmalarını Tamamlıyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ülkemiz ormanlarında kadastro çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız. Bu kapsamda, 3 milyon 482 bin dekar orman alanının daha tapusunu aldık” dedi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Eroğlu: “Ormanlarımızda Kadastro Çalışmalarını Tamamlıyoruz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ülkemiz ormanlarında kadastro çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız. Bu kapsamda, 3 milyon 482 bin dekar orman alanının daha tapusunu aldık” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından ülke genelinde yürütülen orman kadastro çalışmalarında sona gelindi. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Veysel Eroğlu, “Ülkemiz ormanlarında kadastro çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız. Bu kapsamda, 3 milyon 482 bin dekar orman alanının daha tapusunu aldık. OGM’nin özverili çalışmaları neticesinde Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde 6495 Sayılı Kanun kapsamında 2015 yılı içerisinde toplam 1357 birimden 1212 birimde yapılan çalışmalarla 3 milyon 482 bin dekar orman alanının kadastrosu tamamlandı. Ayrıca, Amasya il sınırları içerisinde bulunan 193 birimde orman kadastrosu çalışmaları tamamlanarak, tapuya tescilleri sağlanan 845 bin 920 dekar orman alanının tapuları alındı” diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman alanlarının yüzde 98’inde kadastro çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek “Bu kadastro çalışmaları sayesinde kangrene dönen ve yıllardır çözülemeyen 2-B olayını da çözüme kavuşturduk” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.