Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Kastamonu Ve Sinop’ta 30 Bin Adet Fidan Dikilecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu ve Sinop’ta üretilen 30 bin adet ceviz fidanının toprakla buluşturulacağını açıkladı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından uygulanan Ceviz...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu ve Sinop’ta üretilen 30 bin adet ceviz fidanının toprakla buluşturulacağını açıkladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından uygulanan Ceviz Eylem Planı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ceviz Eylem Planı kapsamında uygulanan çalışmalar doğrultusunda hem ceviz fidanı üretiliyor hem de üretilen fidanlar toprakla buluşturuluyor. Bozuk orman alanlarını üretime kazandırmak ve köylülere ek gelir sağlamak maksadıyla geliştirilen proje 2016 yılında da uygulanmaya devam ediyor.
30 BİN ADET FİDAN EKİLDİ
Kastamonu’da bu yıl içerisinde 30 bin adet fidanın ekimini gerçekleştiren orman teşkilatı, bu fidanları Kastamonu ve Sinop’ta toprakla buluşturacak. Daha önceki yıllarda dikilen 17 bin 500 adet ceviz fidanının aşılamasını gerçekleştiren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü personeli, geçtiğimiz yıldan bu yana da 13 bin 250 adet ceviz fidanını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ayrıca sadece 2016 yılı içerisinde okul ve cami bahçelerine bin 526 adet ceviz fidanı dikildi.
“HER BÖLGEMİZİN COĞRAFİ YAPISINA GÖRE GELİR GETİRİCİ TÜRLER İÇİN EYLEM PLANLARI HAZIRLADIK”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ormancılık alanında 26 adet eylem planı hazırlayarak hayata geçirdiklerini ve ceviz eylem planının da bunlardan birisi olduğunu kaydetti. Bakan Eroğlu, “Ayrıca her bölgemizin coğrafi yapısına göre gelir getirici türler için eylem planları hazırladık. Kastamonu ve Sinop içinde Ceviz Eylem Planı’nı uyguluyoruz. İnşallah köylülerimizin gelirini artırmaya ve onlar için ek gelir kapısı olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.