Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu, bayramda hava durumunu açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde sıcaklıkların 2-5 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.Hafta sonu ve Kurban Bayramı tatili süresince yurt genelinde ve yağış...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde sıcaklıkların 2-5 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.
Hafta sonu ve Kurban Bayramı tatili süresince yurt genelinde ve yağış beklenen yerlerde günün büyük bölümünde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Batı bölgelerimizin iç kesimlerinde, bayramın 2. günü Doğu Karadeniz kıyıları, bayramın son iki günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde öğleden sonraları kısa süreli ve yerel sağanak yağış geçişleri meydana gelebilir" diye konuştu.
Hava sıcaklığında bayram tatili süresince önemli bir değişiklik olmayacağını ve sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığında Cuma ve hafta sonunda önemli bir değişiklik olmayacağını ve bayramla birlikte sıcaklıkların azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi can ve mal emniyeti açısından önem arz ediyor" açıklamasını yaptı.
Yüksek sıcaklıkların yaşandığı günlerde meydana gelebilecek orman yangın riskine karşı vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini de beklediklerini vurgulayan Eroğlu, Kurban Bayramı’nın bütün Müslüman alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
Bayram tatili süresince gün gün beklenilen hava durumu tahminleri şöyle:
09.09.2016 Cuma günü: Ülkenin kuzeybatı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Manisa çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice eseceği bekleniyor.
10.09.2016 Cumartesi: Ülkenin batı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Aydın, Manisa, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
11.09.2016 Pazar (Arefe günü): Ülkenin kuzeybatı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusu, Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
12.09.2016 Pazartesi (Bayramın 1. Günü): Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice eseceği bekleniyor.
13.09.2016 Salı (Bayramın 2. Günü): Ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Hatay’ın batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
14.09.2016 Çarşamba (Bayramın 3. Günü): Ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege’nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
15.09.2016 Perşembe (Bayramın 4. Günü): Ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.