Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın: "Yeşil Çevre gibi örnek tesisler kurulmalı"

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, Türkiye’de arıtma tesislerinin çoğaltılması ve bu tesislerin ilgili kanun ve yönetmeliklerde yer alması sağlanarak gerekli teşviklerden yararlandırılmasının...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, Türkiye’de arıtma tesislerinin çoğaltılması ve bu tesislerin ilgili kanun ve yönetmeliklerde yer alması sağlanarak gerekli teşviklerden yararlandırılmasının önemine değindi. Aydın, tesislerin kurulmasına katkı sağlayan sanayi işletmelerinin rekabet gücünü artırması yönünden önemli olduğunu ifade etti.
S.S Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifinde Bursa’nın Gürsu ilçesindeki köy muhtarları ile yapılan toplantıda yürütülen çevre projelerine ve yatırımlara verdikleri desteklerinden dolayı Genel Müdür Mehmet Aydın tarafından teşekkür belgesi sunuldu.
"Yeni yatırım hedefi, ileri arıtma ve geri kazanım"
Bursa’da çevreci üretim için faaliyetlerini sürdüren tesis hakkında konuklara bilgi veren Genel Müdür Aydın, "2006 yılında faaliyete geçen Türkiye’de statü ve kullandığı teknoloji yönü ile rol model olarak gösterilen Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi bugün itibari ile günlük 100 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine sahiptir. Kestel ve Gürsu’da evsel ve endüstriyel atıkları ortadan kaldırırken, sanayimizin ve Bursamızın çevreye duyarlı kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Yönetim Kurulumuzun, Genel Kurulumuzdan aldığı yetki ile aldığı karar doğrultusunda hazırlıklarını sürdürdüğümüz yeni projemizle ise su kirliliği kontrol yönetmeliğine göre arıtarak deşarj ettiğimiz suyumuzu bu defa yeni teknolojiler kullanarak, ileri artma yöntemiyle geri kazanmak ve ortaklarımızın yeniden kullanımına sunmak olacaktır. Bu projemiz sayesinde Yeşil Çevre ortakları yeraltından daha az su çekecekler. Dolaylı olarak bölgemizde tarım ile uğraşan vatandaşlarımız daha rahat suya kavuşmuş olacaklardır. Bu projemizin yapımına bütün hazırlıklar tamamlanarak 2017 yılında başlanması planlanmaktadır" dedi.
"Yeşil Çevre gibi örnek tesisler kurulmalı"
"Üzerinde yaşadığımız dünyanın bize sunduğu doğal kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması, gelecek nesillerin su sıkıntısı çekmemesi için büyük önem arz etmektedir" diyen Mehmet Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde Yeşil Çevre örneği gibi arıtma tesislerinin çoğaltılması ve bu tesislerin ilgili kanun ve yönetmeliklerde yer alması sağlanarak gerekli teşviklerden yararlandırılması, tesislerin kurulmasına katkı sağlayan sanayi işletmelerinin rekabet gücünü artırması yönünden önemli. Yeşil Çevre Arıtma Tesisinin çevre iş kolları ile ilgili ortaklarının tehlikesiz atıklarını ekonomiye kazandırma yönünde hizmet vermek için yeni çalışmalar ve projeler üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.
Toplantının sonunda Adaköy Mahallesi Muhtarı Abbas Erdem, Ağaköy Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Ertem, Canbazlar Mahallesi Muhtarı Hasan Efe, Hasanköy Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Türe ve Kumlukalan Mahallesi Muhtarı Bahattin Göleç ile Sulama Birliği Başkanı Kenan Kahraman’a teşekkür belgelerini takdim eden Genel Müdür Aydın, muhtarlara Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’ni gezdirerek tamamlanan yatırımlar hakkında teknik bilgiler de verdi.
Muhtarlar, çevreyle ilgili konulara gösterdikleri duyarlılık ve derelerdeki kirliği ortadan kaldırarak yeniden bölgeye kazandırdığı için Yeşil Çevre Yönetim Kurulu ile bölge sanayicilerine teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.