Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atıklar Sanat Eseri Oldu

Bandırma Eti Holding Ortaokulu öğrencilerinin atıklardan hazırladığı tablolar görenleri hayrete düşürdü. Hepsi ayrı ayrı sanat eserine dönüştürülen atıklar Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonu’nda görücüye çıktı.Balıkesir...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atıklar Sanat Eseri Oldu
Bandırma Eti Holding Ortaokulu öğrencilerinin atıklardan hazırladığı tablolar görenleri hayrete düşürdü. Hepsi ayrı ayrı sanat eserine dönüştürülen atıklar Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonu’nda görücüye çıktı.
Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi salonu ilginç bir sergiye ev sahipliği yaptı. Bandırma Eti Holding Ortaokulu öğrencilerinin atıklardan oluşturduğu tablolar büyük beğeni aldı. Denizden, çöp tenekesinden ve doğadan toplanan bir çok atığın sanat eserine dönüştüğü sergi hakkında bilgi veren Bandırma Eti Holding Ortaokulu Müdürü Veli Dikbıyık, serginin çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Bugün burada ’Atıktan sanata’ isimli sergimizi yayınlıyoruz. Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ayten İnal ve öğrencilerimiz tarafından 1 yıl boyunca hazırlanan eserler yaklaşık 1 ay önce ilçemizde sergilendi ve orada da çok rağbet gördü. Bir kaç yerden de sergi açmak için teklif aldık. Bugün de Balıkesir’de sergimizi açtık" dedi.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten İnal ise 321 öğrencinin emeğinin olduğu çalışmaların gruplar halinde yapıldığını belirtti.
İnal, "Evsel atıklardan sanatsal çalışmalar diye bir proje sunmuştuk idaremize. Bize destek verdiler. Okulumuzda 321 öğrenci var hepsiyle grup halinde çalışmalar yaptık. 5.ci ve 6.cı sınıflarla plastik kapak çalışmaları yaptık. 7.sınıflarla doğal malzemelerle çalıştık. 8. sınıflarda da metal atıklarla çalıştık. 7.sınıfların doğal malzemelerle yaptıkları eseri özellikle denizden çıkan atıklarla yaptık. Deniz kirliliğini dile kirliliğini dile getirmeye çalıştık. İnsanın doğayı ve denizi çok kirlettiğini, artık deniz altındaki bütün canlıların yaşam hakkını ellerinden aldığımızı ve ve onların ileri ki yıllarda da ne hale geleceklerini metal atıklarla dile getirdiler. Amacımız topluma bir mesaj vermek. Her şeyin çöp olmadığını anlatmaya çalıştık. Aslında doğamızda ve çevremizde çirkin diye bir şey yoktur. Her şey bakılıp düzenlediği zaman güzel" dedi.
İstanbul ve İzmir gibi bir çok şehirden de teklif aldıklarını söyleyen Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten İnal, projeyi daha da büyüterek bir çok şehirde sergi açacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.