Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Barajı’nın oksijeni bitti

Üç ay öncesine kadar Adıyaman’ın kanalizasyonun arıtılmadan aktığı Atatürk Barajı göletinin yüzeyi yeşile büründü.Atatürk Baraj göletinin Stilce mevkiine yıllarca akan Adıyaman’ın kanalizasyon atığı, çözülmüş oksijen oranı...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üç ay öncesine kadar Adıyaman’ın kanalizasyonun arıtılmadan aktığı Atatürk Barajı göletinin yüzeyi yeşile büründü.
Atatürk Baraj göletinin Stilce mevkiine yıllarca akan Adıyaman’ın kanalizasyon atığı, çözülmüş oksijen oranı düşürünce otrifikasyon meydana geldi. Baraj göleti içerisine akan atıklar nedeniyle gölet kirlendi. Yıllarca kirlenen barajın göletinde alt patlama meydana geldi.
Oksijen oranı 4 miligramın altına düşünce meydana gelen otrifikasyon, baraj göletinin yeşile bürünmesine neden oldu.
Vatandaşların ‘baraja boya döküldüğü’ ihbarı üzerine Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü ekipleri ile DSİ 203. Şube Müdürlüğü ekipleri baraj göletinde incelemede bulundu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Atatürk Barajının belirtilen bölgesinde ekiplerin incelemede bulunduğunu ve yeşil yüzeyin nedeninin boya olmadığını kaydetti.
Fikret Onhan, “Atatürk Baraj göletine yıllarca Adıyaman’ın atık suları aktığı için o bölgede oksijen oranının 4 miligramın altına düşümüne bağlı olarak otrifikasyon olayı meydan geldi. Su yüzeyinde yeşil renkli bir görüntü oluştu. Atık su arıtma tesisinin yapılması ve devreye girmesiyle bu kirlilik kısa zamanda ortadan kalkacaktır” dedi.
Adıyaman’ın atık su arıtma tesisi Adıyaman Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.