Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı projesi hayata geçiriliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı ile ilgili projeyi hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı ile ilgili projeyi hayata geçiriyor.

Bakanlık, kentsel ve endüstriyel arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı için ulusal ve uluslararası uygulamaların ve standartların araştırılarak ülkemize özgü arıtılmış atıksuların her türlü yeniden kullanımı için gerekli olan yasal çerçeveyi oluşturmaya yönelik teknik ve idari kriterlerin önerilmesi amacıyla Selçuk Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Haziran ayı içerisinde imzalanan protokol ile Arıtılmış Atıksuların Yeniden Kullanımı Projesi başlatıldı. Proje kapsamında; arıtılmış atık suların yeniden kullanımına ilişkin uluslararası mevzuat ve uygulamalar değerlendirilecek ve bu kapsamda ulusal ve uluslararası mevzuat uygulamaları karşılaştırılacak. Ulusal mevzuat revize edilecek. Atık suların yeniden kullanım kategorilerinin her biri için uygulanabilecek alternatif arıtma teknolojileri, su kalite kriterleri, izleme sıklıkları ve depolama yapılarak yeniden kullanımı halinde depolama kalite kriterleri belirlenecek. Atık suların yeniden kullanımında mevcutta uygulanan arıtma teknolojileri değerlendirilecek ve yeniden kullanım alanlarının her biri için kılavuz, el kitabı ve broşürler hazırlanacak. Arıtılmış atıksuların yeniden kullanımında fayda-maliyet analizi yapılacak.

2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan söz konusu projenin ayrıca, atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlayacağı, özelleştirme için fırsatlar sunacağı, temiz su kaynaklarına olan talebin azalmasına sebep olacağı ve bu sayede ulusal kalkınmaya katkı sağlayacağı düşünülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.