Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araç Lastikleri Sinek Yuvası Oldu

Antalya’da sürücüler tarafından kullanılıp doğaya atılan ve sivrisinek yuvası haline gelen lastikler toplanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan yüzlerce lastik geri dönüşüme kazandırılacak.Bilinçsizce doğaya atılan...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da sürücüler tarafından kullanılıp doğaya atılan ve sivrisinek yuvası haline gelen lastikler toplanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan yüzlerce lastik geri dönüşüme kazandırılacak.
Bilinçsizce doğaya atılan eski araç lastikleri, doğayı kirletmesinin yanı sıra sivrisinekler için de bir üreme alanı oluyor. Sinekle mücadeleye hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, sineklerin üreme alanlarına tek tek giriyor. Alanya’da bina altlarında biriken suların temizlenmesi, kullanılmayan fosseptik çukurlarının kapatılması çalışmalarını sürdüren ekipler, şimdi de bilinçsizce doğaya atılan eski araç lastiklerini topluyor.
TIRLAR DOLUSU LASTİK
Bugüne kadar Alanya’da eski araç lastiklerinin geri dönüşümü konusunda bir çalışma yapılmadığı için merkez ve eski beldelerin kırsal alanlarında TIR’lar dolusu eski araç lastiği tespit edildi. Büyükşehir Çevre Sağlığı ekiplerince doğaya da büyük zarar veren bu lastikler tek tek toplanarak belirli noktalarda istifleniyor. Eski lastiklerin geri dönüşüme kazandırılması için çalışma başlatılırken, vatandaşlar da eski lastikleri doğaya gelişi güzel atmamaları konusunda uyarılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.